Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.960 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 6, een foto verkleinen en opsturen


Outlook Express 6

Een foto verkleinen en opsturen

Tja, dit is nogal eens een probleem. Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt: je krijgt een enorme foto toegestuurd en die is niet eens helemaal ineens te bekijken via je e-mail programma.

Je weet dus hoe vervelend het is om zoiets te krijgen, behalve als er natuurlijk gevraagd is om de originele digitale foto op te sturen omdat men die bijvoorbeeld wil afdrukken en daarom zo groot en mooi mogelijk moet zijn.

Een heel eenvoudige oplossing als je Windows XP gebruikt is het volgende: 

Je gaat naar de map toe waar je foto's staan. Je klikt een foto aan met je rechtermuisknop. Op het menu zoek je dan kopiëren naar en dan e-mailontvanger. Dat klik je aan en er verschijnt weer een berichtje met alle afbeeldingen verkleinen of originele grootte houden. Je kiest d.mv. een puntje te zetten bij de eerste optie alle afbeeldingen verkleinen en vervolgens op OK te klikken.

Niet schrikken! Outlook Express opent nu zichzelf en heeft de foto al als bijlage toegevoegd. Er staat zelfs een onderwerp en een tekst bij (De bestanden zijn als bijlage toegevoegd en kunnen nu met het bericht worden verzonden.) Dit mag je natuurlijk even veranderen als je dat wilt. Het enige wat je verder nog hoeft te doen is invullen aan wie de mail gestuurd moet worden en dan op verzenden klikken.

Verzend de e-mail daarna op de gewone manier.

Misschien moet je nog een keer extra Outlook Express even openen om te kijken of hij echt wel verstuurd is.

Handig toch?

Extra:

Als je meerdere foto's tegelijk wilt sturen op deze manier kan dit door de control-toets ingedrukt te houden en de foto's een voor een te selecteren. Zelf zou ik er niet meer dan 4 tegelijk sturen. Dit houdt het overzichtelijk.Let op: ze worden niet noodzakelijk in de goede volgorde verzonden naar de afzender maar dit is meestal niet zo erg.

Omhoog