Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.960 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 4, Ordenen van e-mail berichten


Outlook Express 4, Bespaar tijd door het ordenen van je e-mail berichten!

Heb jij dat ook? Zo'n lange lijst met e-mail in de in-box van Outlook Express? In de komende minuten leer je hoe je door een paar simpele instellingen die lijst op orde brengt en hoe je dat zo kunt houden, zonder dat je er ooit nog moeite voor hoeft te doen.

Als je regelmatig email ontvangt, is het mogelijk om in Outlook Express, verschillende mapjes aan te maken. Dit geeft een overzichtelijker geheel. Je kunt iedere keer, als je een email hebt ontvangen, deze zelf onder te brengen in de door jou aangemaakte mappen.

Je kunt dit ook zo instellen in Outlook Express zodat dit automatisch gebeurt, maar dat leg ik later uit.

We gaan nu stap 1 uitvoeren. Je gaat eerst een hoofdmap maken gevolgd door een aantal submappen. Bijvoorbeeld, je krijgt regelmatig mail van je beste vriend J.Jansen. Je wilt graag dat al zijn mailtjes direct in één map komen te staan. Dit gaat dan als volgt.

De map maak je in Outlook Express door met je rechter muisknop te klikken op Lokale mappen (Folders).

Kies dan voor Nieuwe map en geef deze een nieuwe naam, bv. relaties.

Als dit allemaal is gebeurd herhaal je dit, maar nu in de map relaties, dus klik met je rechter muisknop op de map relaties, klik Nieuwe map en noem die J.Jansen. Zo kun je dus mappen maken van al je relaties, zoveel als dat er nodig zijn.

Hierna kun je voortaan al je post die je bij elkaar wilt houden in de desbetreffende mappen stoppen simpelweg door ze hier naar toe te slepen. Slepen is: op de e-mail gaan staan die je wilt verplaatsen en dan de muisknop ingedrukt houden en de mail meenemen naar de goede map.

Zo kun je bijvoorbeeld familie of vrienden of zakelijk uit elkaar houden.

Omhoog