Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.960 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 2, zelf een e-mail versturen


Zelf een e-mail versturen

Klik op Outlook Express.

Klik op Postvak IN (Meestal sta je daar gelijk al op!)

Klik op Nieuw of Nieuw bericht links boven aan het scherm. Maak het scherm (indien nodig) groter om beter beeld te krijgen. 

Ga met de muis naar het witte gedeelte achter Aan, klik daar 1x zodat de cursor gaat knipperen in het witte vakje.

Typ daar een e-mailadres in (een e-mailadres bevat nooit spaties en altijd een zgn. apestaartje oftewel at)

OF (handiger!)

Druk op het woordje Aan en er verschijnt een nieuw scherm met de adressenlijst. Als je hier al adressen in hebt staan is dat natuurlijk heel handig. Adressen van gelijk beantwoorde mailtjes komen gelijk in het adressenboek terecht voor het geval je je afvraagt hoe het kan dat er al adressen instaan die je zelf niet hebt ingevoerd.

Als je in het adresboek terecht bent gekomen door op aan te klikken, klik dan de naam aan van diegene aan wie je de mail wilt sturen (selecteren heet dat) en klik dan 1x op Aan. Klik dan op OK.

De brief komt weer in beeld met de juiste naam in het Aan vakje. Meestal zie je dan geen e-mailadres maar gewoon de naam van degenen aan wie je de mail stuurt met een streep eronder. Denk nu niet dat dit fout is want die streep geeft aan dat de computer het e-mailadres van deze persoon weet en de mail daar naar zal sturen.

Klik met je muis in het witte gedeelte voor het onderwerp. Je kunt ook in plaats hiervan op de Tab-toets op je toetsenbord drukken, de cursor springt dan automatisch over naar het volgende in te vullen veld. Het CC-veld laat men meestal leeg, dit is voor kopie-zendingen.

Als de cursor knippert in het onderwerp-veld kun je hier het onderwerp intypen. Dit mag iets heel eenvoudigs zijn, maar zet er in ieder geval iets in, dat is wel zo netjes.

Klik dan met de muis in het briefgedeelte (of druk weer op Tab) en typ je brief.

Verzenden

Als de e-mail klaar is klik je op verzenden links boven in je scherm. De e-mail wordt dan gelijk verzonden. Soms gebeurt het dat de e-mail nog in postvak UIT staat. Dit ligt eraan hoe dit is ingesteld in dit programma. Als je ziet dat de brief nog in Postvak Uit staat klik je een keer op verzenden en ontvangen. De brief wordt dan zeker verstuurd. Ter controle kun je nog kijken op verzonden items. Hierin staan alle door jou verzonden e-mails.

Als je geen kabelverbinding hebt, kun je beter even wachten met verbinding maken totdat je al je te verzenden e-mailtjes klaar hebt en die allemaal in postvak UIT staan. Als je vervolgens op verzenden en ontvangen klikt kost het je maar eenmaal inbelkosten en wordt alle post tegelijk verzonden.