Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.957 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 1, post ophalen en bekijken


Eenvoudig e-mailen via Outlook Express

Deel 1: Post/e-mail ophalen en bekijken

Post binnenhalen:

Zet de computer aan (uiteraard) Klik op Outlook Express > Klik op Postvak In (Meestal sta je daar gelijk al op. Als je alleen maar wilt kijken of er post binnengekomen is klik je op verzenden en ontvangen boven aan de pagina. Als je kabel hebt maakt de computer automatisch verbinding en de post komt binnen. Als je telefonisch verbinding maakt hoor je (meestal) de computer verbinding maken en dan komt de post (indien aanwezig) binnen.

Soms moet je nog wat extra handelingen verrichten. Dit verschilt van computer tot computer en hangt af van wat voor provider je hebt. Ook hangt het af van hoe je computer ingesteld staat.

Post lezen:

Dubbelklik op een binnengekomen bericht, je ziet dat het een ongeopend bericht is aan het gele dichte envelopje.

Je kunt het bekijken door scherm te maximaliseren. Een blijvend groter scherm (zeer handig) krijg je door met je muis in de hoeken van een bericht te gaan staan en de hoeken iets naar buiten te slepen. Dit hoef je natuurlijk maar 1x te doen. De volgende keer dat je een mailtje bekijkt is het beeld gelijk groot.

Bovenaan staat de afzender, dan de datum en de tijd waarop het mailtje verzonden is, dan aan wie de mail verzonden is (meestal natuurlijk jouw eigen naam of e-mailadres maar dit hoeft niet persé zo te zijn, bijvoorbeeld als het aan meerdere mensen tegelijk verzonden is. Als laatste staat het onderwerp, en daaronder natuurlijk de brief.

Soms zit er een bijlage bij de mail. Hierover vind je meer in een volgend deel van deze mini-cursus.

Als je in de rechterbovenhoek op het kruisje klikt kom je weer terug in Postvak In.

 

Omhoog