Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.968 bezoekers 37 leden Log in

004-De installatie


Voor de installatie van Hardy Heron, versie 8.04 (deze is 3 jaar ondersteund met updates) kan ik heel kort zijn, er is namelijk een prachtige nederlandstalige pagina over het installeren op de Ubuntu-site. Daarom geef ik hier de link daar naar toe. Keurige pagina voorzien van schermafdrukken. Kan ik niet beter.

Kleine tip: Indien u dual-boot met Windows wil, kies dan in het scherm "Schijfruimte Voorbereiden" niet voor "benut de hele schijf" maar "handmatig" en geef de vrije ruimte (die met gParted al aangemaakt is) aan Ubuntu.

Voor de rest is de pagina behoorlijk volledig. Het installeren duurt niet zo lang. Daarna kunt u de  beschikbare softwareupdates binnen halen via het internet. Dit zal tussen de 250 en 300 MB zijn en duurt het langste. Hiervoor krijgt u als het goed is vanzelf een melding. Deze komt rechtsboven te staan en er komt een geel ballonnetje (net zoals in Windows) met de melding. Klik op het icoontje, voer uw wachtwoord in en ga een kopje koffie drinken...

Houd er rekening mee dat Upgraden vanaf Hardy Heron niet gaat naar de nieuwste versie. Met moet indien men met de nieuwste Ubuntu wil draaien een schone installatie doen. Tevens is Hardy nog op ext3 geformateerd en zal indien men dit wenst de partities op ext4 moeten formateren.

Voor installatie van de nieuwste stabiele versie klik hier. We gaan er van uit dat u de cd (zie puntje 002) bij de hand heeft. De link verwijst naar een duidelijke mooie pagina waar alles uitgebreid in verteld wordt.

Omhoog