Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.968 bezoekers 37 leden Log in

Lucid Lynx

De laatste Ubuntu

19 mei 2010 - RobinAJ


Lucid Lynx is inmiddels enkele weken uit en de commentaren hierop klinken veelbelovend.
Zo is, onder andere, het standaard bruin vervangen. De desktop heeft een frisse kleur gekregen. Natuurlijk is de hele desktop aan te passen naar eigen voorkeur. Zo heeft mijn netbook geen spoor van bruin meer (draai hier een oudere versie op omdat op de nieuwste Ubuntu de switch tussen Ubuntu standaard Gnome desktop en de Ubuntu Netbook desktop niet meer werkt door een onstabiliteit), de hele desktop op mijn netbook oogt een fris blauw met doorzichtige balken en een Ubuntu Eee achtergrond. Smaken verschillen en gelukkig ben je hierin heel erg vrij bij Ubuntu.
De opstarttijd zou ingekort zijn (ik heb nog geen tijd gevonden om Ubuntu te upgraden ivm een heel moeilijke videokaart, een X2 kaart, en altijd een of ander raar probleem) waardoor je sneller online zou zijn. Goed als ik 1x per dag mijn computer aanzet, d.i. dus altijd als ik thuis ben, maakt het mij niet uit of hij er 30 seconden of een minuut over doet om op te starten. De opstarttijd bij Ubuntu is en was toch al een stuk korter dan Windows. Het langste duurt nog wel het wachtwoord invoeren, tenzij je een typcursus gevolgd hebt en met 10 vingers typt, of een heel kort (onveilig) wachtwoord hebt. Goed dat hele verhaal gaat natuurlijk niet op als je geen wachtwoord ingevoerd hebt.
De standaard programma's zijn wel aangepast heb ik begrepen. Zo krijg je dus bij een verse installatie, geen Gimp meer standaard mee, maar is natuurlijk achteraf er heel makkelijk terug op te zetten. Verder is XSane vervangen voor een ander (weet zo gauw de naam niet meer).
Het is wel duidelijk dat aan deze versie heel hard gewerkt is om een echte Windows concurrent te worden. En 10.10 beloofd nog veel meer en veel beter te zijn. Daar zou ook eindelijk een Kernel in zitten die mijn hardware out-of-the-box ondersteund dus ik ben echt benieuwd. In mijn vakantie eerst maar eens 10.04 overal op zetten. Daar heb ik best zin in maar nu even geen tijd voor.
De volgende versie heet trouwens Maverick Meerkat.
Omhoog