TIMMERSCHOOL

Communities

ZeelandNet

TIMMERSCHOOL

Timmerschool Zeeland

36.838 bezoekers 24 leden Log in

Cursus

De Timmer-vakopleiding bestaat uit drie blokken van tien lessen. U kunt op elk moment van het jaar instappen.

De eerste tien lessen worden vaste leerwerkstukken gemaakt waarin vooraf bepaalde en aangeleerde vaardigheden worden gebruikt en worden geen extra materiaalkosten in rekening gebracht. 

U leert houtsoorten kennen met hun specifieke eigenschappen en de juiste wijze om deze houtsoorten te bewerken. Na een aantal lessen met de hand waarbij ook ouderwets gereedschap mag worden gebruikt, komen de elektrische handgereedschappen en de machines aan de orde.

Alle benodigde machines zijn aanwezig; om te kunnen afkorten, zagen, schaven, frezen, boren, etc. Voor gevorderden is een aparte groep mogelijk. De Timmerschool is een open school, men is niet verplicht een vastgesteld aantal lessen te nemen.WORDT ZELFSTANDIG VAKMAN

De Timmerschool biedt ook de mogelijkheid om u gedegen voor te bereiden om zelfstandig vakman te worden; denk aan timmerman, meubelmaker, interieurbouwer etc. Niet alleen mannen, maar zeker ook vrouwen kunnen het vak leren tot zelfstandige!


ONTSTRESSEN

Misschien bent u vermoeid door stress vanwege uw werk, door zorgen of door de snelheid van het dagelijkse tempo. Kom bij Timmerschool Zeeland ontstressen tijdens de lessen: schaaf, zaag en timmer uw zorgen weg. Focus op de opdrachten en maak mooie dingen met uw éigen handen. De voldoening daarvan werkt helend. Doe mee met anderen en ervaar het werken met hout en gereedschap als een zinvolle bezigheid en krijg rust in uw hoofd en lijf. Een beetje spierpijn van het schaven kan geen kwaad ... 


Omhoog