'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

349.746 bezoekers 80 leden Log in

3. Voedingsschijf


     

 

___________________________________________________________________________________

Voedingsschijf:

================================

 

 

 

 

Wat heb ik nodig

                                                                  

                                                                    

 

 

 

 

 

Vak 1

 

Produkten:

aardappelen, pasta`s, peulvruchten, volkorenbrood en grove graanprodukten.

Voedingsstoffen:

zetmeel, plantaardige eiwitten, voedingsvezels, B-vitaminen en ijzer.

 

 

Vak 2

 

Produkten:

groente en fruit.

Voedingsstoffen:

voedingsvezels en mineralen, vitaminen, vooral vitamine C en bètacaroteen.

 

 

Vak 3

 

Produkten:

melk en melkprodukten, vlees en vleeswaren, vis, gevogelte en eieren.

Voedingsstoffen:

dierlijke eiwitten, B-vitaminen, mineralen (vooral calcium en ijzer) en vetten.

 

 

Vak 4

 

Produkten:

boter, margarine, halvarine en bak- en braadprodukten

Voedingsstoffen:

verzadigde en onverzadigde vetten.

 

 

 

Hoeveel uit ieder vak?

==================================

 

Hier zie je precies wat je per dag nodig hebt.

 

 

 

 

 

 

Kinderen 4-7 jaar

 

 

Vak 1

 

Boterhammen      3-5 stuks

Aardappelen      1-3 stuks

 

Vak 2

 

Groente      100 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      3-4 glazen

Kaas      1 plak

Vlees, vis en kip      50 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      30-40 gram

 

 

 

 

 

Kinderen 7-11 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      4-6 stuks

Aardappelen      2-4 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      3-4 glazen

Kaas      1 plak

Vlees, vis en kip      75 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      35-45 gram

 

 

 

 

 

Meisjes 11-20 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      5-7 stuks

Aardappelen      4-6 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      4 glazen

Kaas      2 plakken

Vlees, vis en kip       100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      40-50 gram

 

 

 

 

Jongens 11-16 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      7-9 stuks

Aardappelen      5-7 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      4 glazen

Kaas      2 plakken

Vlees, vis en kip      100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden       50-60 gram

 

 

 

 

Jongens 16-20 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      9-11 stuks

Aardappelen      5-7 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      4 glazen

Kaas      2 plakken

Vlees, vis en kip      100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      60-70 gram

 

 

 

 

 

Vrouwen 20-35 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      4-6 stuks

Aardappelen      4-6 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit     1 stuk

 

Vak 3

 

Melk     3 glazen

Kaas     1 plak

Vlees, vis en kip     100 gram

Eieren (per week)     2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      35-45 gram

 

 

 

 

 

Mannen 20-35 jaar

 

Vak 1

 

Boterhammen      7-9 stuks

Aardappelen      5-7 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      3 glazen

Kaas       1 plak

Vlees, vis en kip      100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      50-60 gram

 

 

 

 

 

Vrouwen 35+

 

Vak 1

 

Boterhammen       3-5 stuks

Aardappelen      3-5 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit       1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      3 glazen

Kaas      1 plak

Vlees, vis en kip      100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      30-40 gram

 

 

 

 

 

Mannen 35+

 

Vak 1

 

Boterhammen      5-7 stuks

Aardappelen      3-5 stuks

 

Vak 2

 

Groente      200 gram

Fruit      1 stuk

 

Vak 3

 

Melk      3 glazen

Kaas      1 plak

Vlees, vis en kip      100 gram

Eieren (per week)      2-3 stuks

 

Vak 4

 

Halvarine, olie, vet, boter voor bakken en braden      40-50 gram

 

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

Omhoog