'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.618 bezoekers 80 leden Log in

* NieuwsBerichtjes


 

     

 

Welkom op de pagina van de kleine nieuwsberichtjes
Ik plaats ze hier maar allemaal op, zodat iedereen
die hier komt ze allemaal nog eens gewoon door kan
lezen...

=== === === === === === === === === === === === 

 

Tandenpoetsen

Regelmatig poetsen is niet alleen goed voor je gebid, maar ook voor je hart en bloedvaten. Mensen met in hun mond veel bacteriën die tand- en tandvleesproblemen veroorzaken, blijken gemiddeld meer atherosclerose ('aderverkalking', de aantasting van de bloedvaten die leidt tot hart en vaatziekten) te hebben dan mensen met weinig tandbederf veroorzakende bacteriën in hun mond.

Tijd

Mensen zijn geneigd de hoeveelheid tijd die zij binnenkort ter beschikking hebben, te overschatten. Zij gaan er van uit dat zij het in de nabije toekomst minder druk zullen hebben dan op dit moment. Dit verklaart mogelijk de altijd volle agenda's waar tegenwoordig velen onder gebukt gaan.

Humor

Een goede lachbui verhoogt niet alleen je stemming, het stemt je ook hoopvoller ten aanzien van de toekomst. Proefpersonen die een vijftien minuten durende komische video te zien kregen,  bleken hierna de toekomst zelfverzekerder en met meer vertrouwen tegemoet te zien dan de personen die de video niet te zien kregen. Humor kan daarom een goed wapen zijn in de strijd tegen een depressie.

Fobie

Fobieën, hevige angst voor bijvoorbeeld spinnen, pleinen, mensenmassa's enzovoorts, maken het leven niet alleen zwaarder, ze verkorten het leven ook. Mensen met een fobie hebben namelijk zestig procent meer kans op een plotselinge hartstilstand en dertig procent meer kans op het krijgen van fatale hartaandoeningen dan mensen zonder fobie.

Bach Rescue spray (NEW)

Of je nu een drukke baan, kleine kinderen of op de andere wijze een actief leven hebt, er zijn van die tijdelijke momenten dat je gespannen en onrustig bent. Gelukkig is er een manier die je helpt om rustig te blijven. Spray twee keer op je tong met de Bach Rescue Spray. Een rustgever op basis van natuurlijke ingrediënten die ontspant en waarmee je toch helder blijft. Om altijd binnen handbereik te hebben! B.v. in je handtasje. Meer weten? Kijk op www.rescuespray.nl .

Vitamine C

Dat een forse dosis vitamine C een verkoudheid sneller doet overgaan, is een fabeltje, constateert R. Douglas in het medisch tijdschrift PloS Medicine nadat hij alle bestaande onderzoeken over dit thema op een rijtje had gezet. OOk is vitamine C niet in staat het vatten van een verkoudheid te voorkomen.

Borstkanker

Wekelijks drie tot vijf uur stevig wandelen halveert bij vrouwen met borstkanker de kans dat zij zullen overlijden als gevolg van hun aandoening. Dit constateert M. Holmes (Brigham and Women's Hospital, Boston) in het medisch tijdschift JAMA na een onderzoek onder 3000 vrouwen met borstkanker.

Overgewicht kinderen

De belangrijkste risicofactoren voor overgewicht bij kinderen zijn: hoog geboortegewicht, ouders met overgewicht, op driejarige leeftijd meer dan acht uur per week televisie kijken en kort slapen (minder dan 10.5 uur per nacht) in de peutertijd. Dit word geconstateerd na een onderzoek onder 8234 kinderen van 7 jaar oud.

 IVF-behandeling

Tweemaal een IVF-behandeling ondergaan waarbij telkens maar één embryo in de baarmoeder wordt geplaatst, levert een hogere kans op een baby dan één behandeling waarbij twee embryo's worden geplaatst (41 tegenover 36). Bovendien is tweemaal één embryo plaatsen goedkoper (13.438 euro tegenover 13.680 euro). Zou er ook rekening gehouden worden met de grotere kans op complicaties en afwijkingen bij meerlingzwangerschappen, dan bespaart het tweemaal plaatsen van één embryo zelfs 7000 euro.

Omhoog