'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.628 bezoekers 80 leden Log in

5. Yoga ----------------------


     

 

Yoga

  DeDeDeDeDe

 

*Leer spanningen loslaten
*Maakt krachtiger, sterker en leniger
*Werkt preventief en helpt o.a. bij RSI, nek- en schouder- en rugklachten
*Verbetering van coördinatie en concentratie
*Voel je fitter en ontspannen
*Zorgt voor goede ademhalingstechniek

 

 

 

 

 

Wat is Yoga?
Yoga
is een manier om te helpen de juiste spanning te vinden in je bestaan. We doen daarvoor eenvoudige staande, zittende en liggende yoga-houdingen. De houdingen worden in een rustig tempo bewust uitgevoerd. Iedere deelnemer voert de houdingen en bewegingen naar eigen vermogen uit. Er is geen sprake van competitie. Je vindt dan vanzelf de juiste spanning voor een houding.

 

 

De oorsprong van yoga ligt in India. In onze samenleving wordt yoga vooral beoefend om tot geestelijke en lichamelijke ontspanning te komen. Uit een enquete is gebleken dat 61 % van de cursisten om gezondheidsredenen deelneemt aan de lessen. Er kwam ook naar voren dat cursisten mede door de yogabeoefening zich beter konden ontspannen.

 

 

Regelmatig wordt er in de lessen een verbinding gemaakt met het dagelijks leven van de deelnemers. Immers als je de juiste spanning kunt vinden tijdens een yogahouding, dan kun je ook leren de juiste spanning te vinden in de situaties waarin je in je dagelijks leven verkeert.

 

 

Door het bewust leren voelen van je lichaam ontdek je de relatie tussen spanning en ontspanning, adem, gedachten en emoties. Uiteindelijk zul je je meer ontspannen, gezonder, vitaler en zelfbewuster gaan voelen.
?Je bent veel rustiger, heb bewuster leren leven, met beide benen op de grond. Uit yoga put je kracht. Yoga zou iedereen moeten doen, dan zou men minder gestresst door het leven gaan.

 

 

 

 

 

 

Yoga
Door het regelmatig beoefenen van de yoga word je energieker en fitter. Je leert spanningen los te laten en in je kracht te komen.
Zowel lichaam als geest komen tot rust. De yogales bestaat uit een combinatie van yogahoudingen en rek- en ontspanningsoefeningen. Deze maken het lichaam soepel, stevig en ontspannen en bevorderen de bloedsomloop.
Diverse ademhalingsoefeningen komen aan bod en tevens spierversterkende- en ontspanningsoefeningen voor de onderrug.
Verder wordt er aandacht besteed aan een goede lichaamshouding.

 

 

De lesopbouw
We beginnen de les met een warming-up en verschillende rek-, strek- en losmaakoefeningen voor het schouder - en nekgebied en benen.
Daarna beginnen we met de opbouw van de yogahoudingen, deze worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. De les eindigt met een korte ontspanningsoefening.

DeDeDeDeDe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je iets meer weten over Yoga?
Dan heb ik een mooie site voor je........

 

 

 

 

http://www.innerned.com/yoga2.html

 

 

 

 

 

Omhoog