'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.744 bezoekers 80 leden Log in

4. Moeheid... 2.


     

Nooit meer moe !

 

Last van een voorjaarsdipje? Ruim uw huis op, eet vaker vis en zorg dat u iedere dag iets te lachen heeft!!!

 

Hier

 

16 energie-tips

 

 

 

1] Rode trui, oranje sjaal...

Kleuren stralen energietrillingen uit die zelfs door blinden kunnen worden opgevangen: oranje (vreugde), geel (energie) en rood (warmte) zijn uitstekende tinten om een duffe dag in hogere versnelling te zetten: trek ze aan of kijk ernaar.

 

 

2] Eet voor energie...

Kies voedingsmiddelen die langzaam een duurzaam koolhydraten afgeven in plaats van dingen die de bloedsuikerspiegel kort en hevig omhoog jagen (zoals snoep en snacks). Ruil witbrood en witte pasta om voor volkorenvarianten, eet eens yams in plaats van gewone aardappelen en eet eens wat vaker vis. Liever muesli dan een gesuikerd ontbijtprodukt, liever noten dan chips. Echt waar? Ja, noten zijn weliswaar calorierijk, maar bevatten (afgezien van pinda's) aanzienlijk meer goede voedingsstoffen dan chips en bieden bovendien langer energie.

 

 

3] Kies uw contacten...

Sommige mensen doen niets anders dan zich beklagen. het kost veel energie om met hen om te gaan en bovendien valt er vaak weinig eer aan een emotievampier te behalen. U bent niet verantwoordelijk voor voor andermans geluk. Check de eerstvolgende keer als u de telefoon neerlegt na een gesprek met een vriendin of kennis eens hoe u zich voelt: opgekikkerd of leeggezogen? In het laatste geval: contact tot een minimum beperken en oefenen in 'nee' zeggen.

 

 

4] Zoek een drukpunt...

Futloos en moe achter uw bureau? Trek met de wijsvinger een lijn naar boven de neusbrug tot de punt waarop een klein kuiltje te voelen is, iets boven de wenkbrauwen. Druk er stevig op, gedurende dertig seconden: instant mentale opfrisser.

 

 

5] Wees gelukkig...

Leven zoals u wilt leven, kan een onuitputtelijke bron van energie vormen. Ga vervelende verplichtingen uit de weg, neem afscheid van onhaalbare dromen, geniet van kleine dingen, wees vriendelijk voor anderen en lief voor uzelf: wat u zo terugkrijgt, is duurzaam geluk dat gegarandeerd voor levenslust zorgt.

 

 

6] Beweeg voor de lol...

Elke vorm van lichaamsbeweging heeft energie te bieden, maar alleen als u er plezier aan beleeft. Dus niet gaan joggen terwijl u diep in uw hart veel liever salsa zou leren dansen en niet gaan fitnessen als u meer genot beleeft aan op uw gemak baantjes trekken in het zwembad.

 

 

7] Thermostaat laag...

Als de binnenhuistemperatuur 24 graden is, functioneert het lichaam 15% minder efficiënt. Voor een energiek gevoel en goede prestaties is een omgevingstemperatuur van 16 graden ideaal.

 

 

8] Warm en koud...

Verschikkelijk en heerlijk tegelijk: warm douchen en met koud water naspoelen biedt meteen energie. Vergelijk het met een sauna die niet compleet is zonder dompelbad.

 

 

9] Lach je fit...

Net als lichaamsbeweging heeft lachen directe en meetbare invloed op het immuunsysteem: uit onderzoek blijkt dat lachen het aantal afweercellen verhoogt en dat dat effect enige tijd aanblijft. Echt lachen is het meest effectief, maar de 'lachcellen' zijn voor de gek te houden door zomaar te glimlachen of hardop in uzelf te lachen, ook als er niets te giechelen valt. Het gecombineerde signaal van spieren en zintuigen is namelijk hetzelfde en zet de lachcellen gewoontetrouw aan tot het afgeven van neurotransmitters die voor extra energie zorgen.

 

 

10] Zuurstof = energie...

Blaas uit, terwijl u uw vinger langzaam inrolt en krachtig tot een vuist maakt. Open daarna de handen, sluit de mond en haal van diep uit de buik door de neus adem. Tien keer herhalen om u bewust te worden van de totale longinhoud en hoe u de adem door het lichaam kunt laten golven.

 

 

11] Eet regelmatig...

Het lichaam heeft regelmatig brandstof nodig om optimaal te funtioneren, dus niet overdag een kop koffie, twee gevulde koeken en 's avonds een driegangendiner, maar een normaal ontbijd, een lunch, een diner en tussendoor fruit. Regelmatig eten voorkomt overmatig snoepen, bovendien raakt u geen energie kwijt aan de enorme bloedsuikerspiegelwisselingen die het lichaam moet verwerken als u alsnog door de knieën gaat voor een reep chocolade.

 

 

12] Ruim op...

In elk huis bevindt zich een onvoorstelbare hoeveelheid ruis in de vorm van rommel. Geef dagelijks gebruikte spullen een vaste plek en sorteer andere zaken in dozen. Hoe overzichtelijker uw omgeving is, hoe minder energie die aan u onttrekt. Ook heel belangrijk: gezonde, groene planten, niet te droge lucht en een schoon huis.

 

 

13] weg met oud zeer...

Wrok, zelfverwijt, schuldgevoel, bitterheid en onvrede kunnen als lood aanvoelen. Accepteer dat u een ander niet kunt veranderen noch hoeft te redden en probeer goed te maken wat u zelf niet handig heeft aangepakt. Vergeven en verder leven is een bevrijdende ervaring die veel energie vrijmaakt om in leuke dingen te investeren.

 

 

14] Energie via de neus...

Voor in de waterbrander zijn citroen, grapefruit, rozemarijn en jeneverbes opwekkende geuren. Suf op kantoor? Basilicum zet de hersenen weer op scherp. Middagmoe en 's avonds nog een afspraak? Even in een niet te warm bad met gember-grapefruit olie van Therme.

 

 

15] Rust en regelmaat...

Veel mensen hebben een 'slaapschuld' doordat ze per nacht te weinig slapen. Naast een vermoeid gevoel heeft dit ook gevolgen voor het immuunsysteem: het lichaam heeft voldoende slaap nodig om herstelwerkzaamheden te verrichten. Om lekker te kunnen slapen heeft u een goede matras, schoon beddengoed, een rustig, donker vertrek en warme voeten nodig. Ga daarnaast het liefst altijd omstreeks dezelfde tijd naar bed en sta niet te laat op: doorzakken en uitslapen zijn energievreters.

 

 

16] Neem een pil...

Energie hoeft niet altijd van binnenuit te komen, soms helpen een pilletje of kopje thee ook. Snel effect bieden produkten als Ginseng Energie Tea van Celestial Seasonings (natuurwinkels), pepdrankjes met guarana (Red bull, Xi, bij supermarkt) of kauwgom met guarana (Buzz). Ginseng en guarana-kuurtjes bij de natuurwinkel zijn ook effectief, mits u kiest voor hoog gedoseerd, zoals bijvoorbeeld Il Hwa Pure Korean Ginseng.

 

 

 

Omhoog