'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.513 bezoekers 80 leden Log in

2. Huid 1. Huidtypes


     

 

INLEIDING

Er zijn maar weinig mensen die zullen ontkennen dat je je sterker voelt als je er mooi en verzorgd uitziet. En, het is toch ook heerlijk om je lichaam uitgebreid te vertroetelen, toch? Misschien vind je hier nog iets wat je nog niet wist....

 

 

____________________________________________________________________________________

 

 

HUID

Wie wil er geen stralende huid? Je voelt je beter en je ziet er mooier uit. Veel mensen hebben echter last huidproblemen.

Uit onderzoek is gebleken dat de algemene huidgevoeligheid de laatste jaren met grote sprongen is gestegen. Daarbij komt dat er verschillende huidtypes zijn. En slechts een enkeling heeft een normaal huidtype. Het is altijd wel iets te droog of te vet. Maar met een goede verzorging en de juiste producten kun je de conditie van je huid in balans houden.

Zoals gezegd is de ene huid de andere niet. Er zijn 4 huidtypes te onderscheiden:

* de normale & gecombineerde huid,

* de rijpere huid,

*de (zeer) droge huid,

* de vette of onzuivere huid.

De hoeveelheid talg die geproduceerd wordt is heel bepalend voor het type huid dat je hebt. Talg legt een vetfilmpje over je huid. Dit vetlaagje beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf, maar ook tegen het verdampen van vocht uit de huid. Bij de droge en rijpe huid is de talgproductie veel lager dan bij de vette huid. Je huidtype kun je niet veranderen, wel kun je de verzorging afstemmen op de specifieke behoefte van de huid. Aan de hand van de huidverzorgingadvieswijzer, kun je precies bepalen welke produkten jouw huid nodig heeft.

 

 

 

 

 

 

Omhoog