'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.583 bezoekers 80 leden Log in

1. Mars & Venus


     

__________________________________________________________________________________

 

Mannen komen van Mars,

Vrouwen van Venus

 

 __________________________________________________________________________________

Mannen

In het boek Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus gaat de John Gray diep in op het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke karakters. Hij praat niet over schepping of evolutie maar weet wel heel goed aan te geven dat de man en de vrouw verschillend doelen hebben in hun leven. Het boek legt op een eenvoudige manier uit dat de verschillen voortkomen uit verschillende behoeften.

De man is gericht op macht en prestatie, is individualistisch, gericht op zelfstandigheid en doelgericht en in problemen is hij oplossingsgericht. Als hij advies wil, zal hij daar om vragen, ongevraagd advies wordt als kritiek en afwijzing opgevat.
De vrouw is gevoeliger, ze steunt en helpt anderen en ontleent haar eigenwaardegevoel vooral aan relaties en gesprekken en is dus erg contactgericht. Ze heeft een goede intuïtie en speelt gemakkelijk op de behoeften van anderen in en geeft vaak ongevraagd advies.
De man hecht eraan zichzelf te bewijzen en vat ongevraagde adviezen op als een tekort aan vertrouwen. De vrouw probeert echter het gedrag van de man te beïnvloeden, geeft ongevraagd advies en kritiek en stelt zich zo op als opvoedster. Dit geeft de man het gevoel dat hij niet niet voldoet en dat de vrouw hem overheerst. Een man wil graag dat hij zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt. Een man zal een vrouw pas om advies vragen, als hij niet de angst heeft dat ze kritiek zal uiten of zal proberen hem te verbeteren.
De vrouw wil over haar zorgen en problemen kunnen praten en dat niet in de eerste plaats om oplossingen te vinden, maar om gevoelens te delen.
De man ervaart dit als een vraag om hulp en is in die situatie vooral geneigd oplossingen te gaan zoeken en aanreiken. Daardoor voelt de vrouw zich juist afgescheept en afgewezen. Ze heeft behoefte aan iemand die luistert en begrijpt en door ongevraagde oplossingen voelt ze zich niet serieus genomen.
Als u dit boek leest geeft het vaak een heel herkenbaar beeld van de relatie tussen mannen en vrouwen.

__________________________________________________________

 Mannen

 

Stel u voor dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Op een keer, heel lang geleden, keken de bewoners van Mars door hun telescoop en ontdekten de bewoners van Venus. Die ene glimp die ze van de Venusbewoners opvingen was genoeg om gevoelens op te wekken die ze nooit gekend hadden. Ze werden verliefd en vonden al gauw het ruimtereizen uit en vlogen naar Venus.
De bewoners van Venus verwelkomden de bewoners van Mars met open armen. Ze hadden intuïtief geweten dat deze dag ooit zou komen. Ze stelden hun hart helemaal open voor een liefde die ze nog nooit gevoeld hadden.
De liefde tussen de bewoners van Mars en Venus was wonderschoon. Ze genoten van elkaars gezelschap, vonden het heerlijk van alles samen te doen en mee te maken. Hoewel ze niet uit dezelfde wereld kwamen, hadden ze plezier in hun verschillen. Maandenlang waren ze bezig elkaar te leren kennen, te verkennen en het verschil in behoeften, voorkeuren en gedragspatronen te bekijken. Jarenlang leefden ze samen in liefde en harmonie.
Toen besloten ze naar de aarde te vliegen. In het begin was alles prachtig mooi, maar op een kwade dag kreeg de invloed van de aarde vat op hen en werden ze wakker met een speciaal soort geheugenverlies: selectief geheugenverlies!
Zowel de bewonders van Mars als die van Venus vergaten dat ze van verschillende planeten afkomstig waren en eigenlijk van elkaar verschilden. Alles wat ze over hun verschillen hadden geleerd was één klap uit hun geheugen weggevaagd. En vanaf die dag was er strijd tussen man en vrouw.

MarsVerlies de verschillen nooit uit het oog

Wanneer man en vrouw vergeten dat ze in wezen verschillend zijn, ontstaat er onmin.

Wij verwachten van onze partner ten onrechte een bepaalde manier van reageren en gedragen,
en wel de manier waarop we dat zelf doen wanneer we van iemand houden.

 

Goede voornemens zijn niet voldoende

Verliefd worden is altijd iets wonderbaarlijks. Je hebt het gevoel dat je liefde nooit meer over zal gaan. We zijn zo naïef te geloven dat wij op de een of andere manier verschoond zullen blijven van de problemen die onze ouders hadden, dat aan ónze liefde geen einde zal komen, dat het goed is zoals het is en dat we hierna nog lang en gelukkig zullen leven.
Maar zodra de betovering voorbij is en het dagelijks leven wordt hervat, blijkt eens te meer dat mannen verwachten dat vrouwen denken en reageren als mannen, en vrouwen dat mannen voelen en zich gedragen als vrouwen. Zijn we ons niet bewust van onze onderlinge verschillen, dan nemen we niet de tijd om tot wederzijds begrip en respect te komen. We worden veeleisend, koesteren wrok, (ver)oordelen en worden intolerant.
Al zijn de bedoelingen nog zo goed en liefdevol, onze liefde sterft een langzame dood. Er blijven problemen in de relatie sluipen. De wrok groeit gestaag. De communicatie bloedt dood. Het wantrouwen neemt toe. Afwijzing en onderdrukking zijn het gevolg. De betovering van de liefde is verbroken.
We vragen ons af:
Hoe komt het toch?
Waarom gebeurt het?
Waarom overkomt het ons?Mars
Om deze vragen te kunnen beantwoorden hebben de knapste koppen briljante en ingewikkelde filosofische en psychologische modellen bedacht. Toch blijven patronen steeds weer terug komen. De liefde is over. Het overkomt bijna iedereen. Iedere dag zijn miljoenen mensen op zoek naar een partner bij wie ze dat speciale gevoel van liefde kunnen ervaren. Ieder jaar worden miljoenen paren gevormd op basis van liefde en gaan weer met veel pijn uit elkaar omdat ze dat gevoel van liefde kwijt zijn. Van de stellen die hun liefde lang genoeg in stand kunnen houden om te trouwen gaat vijftig procent weer uit elkaar. Van degenen die bij elkaar blijven zal zo'n vijftig procent niet gelukkig zijn in zijn of haar relatie. Ze blijven bij elkaar uit trouw en plichtsgevoel of uit angst weer helemaal opnieuw te moeten beginnen.
Heel veel mensen zijn in staat hun liefde te verdiepen, maar ze zijn er wel. Wanneer er wederzijds respect is en aanvaarding van de onderlinge verschillen, kan de liefde tot grotere bloei komen.

Wanneer man en vrouw de verschillen tussen hen kunnen
respecteren en accepteren, krijgt liefde een kans
.

Wanneer we de onderliggende verschillen tussen de twee seksen begrijpen, kunnen we veel beter de liefde schenken en ontvangen die in ons hart leeft. Door de verschillen tussen man en vrouw niet te ontkennen maar te aanvaarden, kunnen we tot creatieve oplossingen komen om ons doel te bereiken. En wat nog veel belangrijker is: we kunnen leren hoe we het beste liefde en steun kunnen geven aan de mensen om wie we geven.

Liefde ís een wonder en kán blijvend zijn, zolang we de verschillen
tussen man en vrouw maar niet uit het oog verliezen.

 

 

 

 __________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________

Ik heb voor jullie nog een paar links erop gezet, die nog meer uitleg kunnen geven wat er hier bedoeld wordt... denk niet... ooo zal wel meevallen... ze zijn nog uitgebreider dan dit van mij... ze geven nog meer uitleg en meer verhaal van het verschil tussen mannen en vrouwen... als je deze leest hoef je misschien het boek niet meer te kopen als je het dan allemaal goed hebt begrepen... of je nieuwschierigheid is zo groot... ja dan moet je het boek maar kopen... ikzelf ben erin aan het lezen op het moment... zelfs ik heb ervan geleerd... je weet wel dan mannen en vrouwen anders zijn... maar dat het echt zoveel was wist ik nog niet... ik heb er echt al van geleerd en ik lees het zeker helemaal uit... nu begrijp ik mannen beter...

Ik had toch al zoiets... laat iedereen in zijn waarde... maar als je er niks van begrijpt en net verkeerde dingen zegt en verkeerde dingen doet... ja... dan komt het net niet goed...

We zijn nooit te oud om te leren
en dat we er dan ook nog gelukkiger van worden
waarom zullen we het dan niet leren???

__________________________________________________________________________________

 

Op deze linken staat nog meer verhaal...

  1]     http://www.xs4all.nl/~arpt/loesje/recensies/mannen_mars_vrouwen_venus.htm

2]     http://users.ncrvnet.nl/gjhardeman/manvrouw.htm

 

Deze linken zijn nog meer boeken van John Gray,
mocht je hier intresse naar hebben...

3]     http://rabouw.nl/spiritueel/Boeken/John%20Gray.htm

4]     http://oud.refdag.nl/boek/boekgz/001108boekps01.html

5]     http://www.nnbh.com/basis.php?words=John+Gray+Mars

6]     http://www.nnbh.com/basis.php?words=John+Gray+Mars&find=&header=&nur=0&sbo=0&sort=default&lang=nl&startitem=8

__________________________________________________________________________________

 

Omhoog