'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.513 bezoekers 80 leden Log in

1. Reiki


    

Traditie

Word juist vandaag niet boos
Maak je juist vandaag geen zorgen
Eer je ouders en oudere mensen
Verdien je geld op eerlijke wijze
                                                                         Wees dankbaar voor al het levende om je heen

Reiki energie

Reiki is energie. Maar wat betekent dat precies? Energie is een moeilijk te grijpen woord. Ik zie het zelf voor me als een mooie, witte lichtstraal die door de kruin van je hoofd je lichaam doorstroomt, door je voeten de grond in. Deze straal heb je nodig om gezond te zijn. Want elk mens (en dier, plant, mineraal) heeft een energielichaam.

Het energielichaam (ook bekend als aura) omvat het gewone lichaam. Deze twee lichamen hebben een ingewikkelde samenhang. Ze beinvloeden elkaar. De manier waarop je de wereld ziet, wat je meemaakt en voelt heeft invloed op hoe de energie door het energielichaam stroomt. En hoe de energie stroomt, b.v. een krachtige stroom of een matige stroom, beinvloedt weer hoe je je emotioneel voelt of lichamelijk voelt. Ik zal een voorbeeld geven.

Ik heb een overval meegemaakt op mijn vertrouwde werkplek. Ik zat gewoon achter mijn kassa en was klanten aan het helpen. Het meisje achter mij werd een pistool tegen het hoofd aan gezet en moest al het geld uit haar kassa in een tas steken. Ik heb nog nooit iemand zo bang gezien. Of ik bang werd weet ik niet maar ik kreeg wel een enorme adreline stoot. Schijnbaar krijg je dat voor te overleven.

Een voorbeeld nu dat wat overeen komt met mij, dat mensen die mij kennen, mij en Stefanie natuurlijk (!!!) een beetje meer kunnen begrijpen;

Iemand is op straat mishandeld. Natuurlijk doet zijn lichaam pijn. Maar geestelijk is die persoon ook geraakt. Hij is bang dat het weer gebeurt, krimpt in elkaar bij vreemde geluiden op straat, en blijft liever binnen. Hierdoor beinvloedt hij de energiestroom. De angst die hij voelt zorgt voor blokkades. Dat kan b.v. hoofdpijn veroorzaken, of pijn in zijn nek of schouders. Als hij zich geestelijk beter gaat voelen, verdwijnen ook de blokkades en de pijn. Hieruit blijkt dat geestelijke problemen, lichamelijke gevolgen kunnen hebben. Dit kan ook heel onbewust gebeuren, dus dat de persoon zelf niet direct het verband ziet. Het kan ook zijn dat emotionele reacties zo diep inwerken dat het een blokkade in je denken veroorzaakt. Hierdoor blijf je in kringetjes denken, en kun je moeilijk gedachtepatronen doorbreken. B.v. ik ben niet goed genoeg. Of de mishandelde persoon denkt dat de kans heel groot is dat hij nogmaals aangevallen zal worden.


Een ander aspect van het energielichaam zijn de chakra's. De chakra's zijn een soort draaikolken van energie. Zij zijn de sluizen tussen het gewone lichaam en het energie lichaam. Ze geven dus signalen door uit de energie naar het lichaam, en uit het lichaam naar de energie. Dit is de plek waar Reiki makkelijk gegeven kan worden. Er zijn zeven grote chakra's en een groot aantal kleine. Er is nog veel over chakra's te vertellen, maar daar ga ik niet verder op in. Door in het energielichaam, en zeker door in de chakra's Reiki te geven, gaat er extra energie naar plaatsen waar dat nodig is, of wordt een heftige stroom energie gekalmeerd. Reiki beinvloedt de stroom op een positieve manier.

 

Het energielichaam wordt gevoed door een energiekanaal. Dit kanaal komt binnen in de kruin (puntje van je hoofd) en loopt door naar de voeten, waar het de grond in gaat. Uit de aarde komt ook energie. Dit loopt de omgekeerde weg naar boven. Op die manier staat de mens in contact met de kosmos (ik zie dat voor me als het energieveld van de ruimte) en de aarde. Alle mensen hebben dit kanaal en daarmee kunnen zij zichzelf extra kracht geven. Dit is wat Reiki is. Maar de meeste mensen sluiten zich af van de energie, voornamelijk doordat opgroeiende personen tegenwoordig (de laatste paar honderd jaar) worden opgevoed met het idee dat alleen die dingen bestaan die men kan zien. Energie, aura's, het onstoffelijke is niet iets waar de westerse mens bekend mee is. Nu is Reiki naar het Westen gekomen en kunnen we weer in contact komen met onze energie.

De Reiki Behandeling

Stel, het is zo ver, u wilt een behandeling van een bepaalde Reiki therapeut. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij deze therapeut. Bij een behandeling zou u totaal moeten kunnen ontspannen, dus u kunt er goed op letten dat u zich prettig voelt bij de behandelaar. Het is voor de sfeer het beste dat de ruimte netjes ingericht is, en dat er een rustig muziekje opstaat. Muziek heeft veel invloed op iemands geestelijke gesteldheid, dus de muziek moet u ook bevallen, niet alleen de behandelaar.


Een behandeling kan zittend of liggend gebeuren. Zittend kan de client op een rechte stoel zitten, in ieder geval zo dat de therapeut makkelijk bij het bovenlichaam kan komen. Als de behandeling liggend zal plaatsvinden, neemt de client plaats op een behandeltafel. Daar ligt een matrasje op en er kan eventueel een dunne deken over het lichaam gelegd worden. De behandelaar staat naast de tafel legt zijn handen of op het lichaam, of net er boven. De plaatsen die hij behandelt zijn vaak de chakra's (zie het stukje over energie), maar als iemand last heeft van een specifieke plek kan ook die opgenomen worden in de behandeling.
Tijdens een behandeling kan het stil zijn, als de client geen behoefte heeft aan praten. Hij kan dan genieten van de ervaring, en misschien is het gewoon ontspannend. Sommige mensen vallen zelfs in slaap! Het kan ook zijn dat emoties loskomen, en de client gaat huilen. Dit is heel normaal, en de therapeut zal dan een steun zijn voor de client. De energie kan van alles losmaken, dat kan verdriet zijn, maar ook plezier. Alle emoties zijn welkom. Andere reacties kunnen lichamelijk zijn, b.v.

koude rillingen warme plekken, vooral waar de handen van de therapeut zijn ontspanning visioenen zere plekken kunnen eerst meer pijn doen, voor de pijn vermindert

Dit alles is van voorbijgaande aard. En alle reacties zijn deel van het proces naar genezing. Het is verder van belang dat u aangeeft voor of tijdens een behandeling wat u wel en niet wil dat er gebeurt. Een goede therapeut zal u alle ruimte geven om te vertellen wat u wilt. Het is namelijk uw behandeling, en het is de bedoeling dat u zich goed voelt. Tijdens de behandeling is er alle ruimte om te praten: over uw ervaring, wat u denkt, wat u voelt, wat u op uw hart heeft. Ook na afloop van de behandeling kan er een gesprek plaatsvinden. Dit kan zijn om te vertellen wat de client ervaren heeft, maar ook om het afgelopen uur te evalueren, of om vast te stellen hoe client en therapeut samen verder gaan. Misschien is een volgende behandeling nodig, maar misschien ook niet.

U weet nu hoe een behandeling in zijn werk gaat. Op deze manier kan elke klacht behandeld worden. Maar het is wel belangrijk om te weten, dat een Reiki therapeut niet kan garanderen dat u geneest! Reiki helpt en ondersteunt, versnelt het genezingsproces. Maar 100% genezing kunnen wij therapeuten niet beloven. Het zou natuurlijk wel kunnen, dat iemand geneest. Maar van te voren kunnen we dat niet weten. Daarom is Reiki een behandelmethode, en geen geneeswijze. Maar het is wel een heel goede behandelmethode!

reiki + ook nog www.reikicentrum.nl ...

http://www.reikiservices.nl/index1.html

http://reiki.start.be/

 

 

Omhoog