'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.583 bezoekers 80 leden Log in

2. Huid 7. Rimpels


    

 

Rimpels

 

 

Uiteindelijk krijgen we met het ouder worden allemaal last van rimpels; rond de ogen, de mond, op het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen. Veroudering is echter niet de enige oorzaak van rimpelvorming.

 

 

Rimpel top - 3

 

 

Zonnen

 

UVA-stralen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid verslapt. De elasticiteit wordt minder en de huid gaat rimpelen.

 

 

Roken

 

Bij stevige rokers wordt het bindweefsel aangetast, en door het tuiten van de mond kunnen kleine verticale lijntjes rond de lippen ontstaan. De enige remedie is stoppen met roken.

 

 

Veroudering

 

Rond je 25ste jaar begint je huid ouder te worden. De hoeveelheid elastine en collageen (hoofdbestanddeel van het bindweefsel) neemt af en de celvernieuwing gaat langzamer. Hierdoor wordt de huid dunner, droger en slapper. Daarbij komt dat je huid steeds meer gevormd wordt door de verschillende gezichtsuitdrukkingen. Als een beweging vaak wordt herhaald, onstaat er vouwendie op een bepaald moment niet meer verdwijnen. Met een Speciale anti-rimpelcrème kun je de veroudering van de huid vertragen.

 

 

 

 

Omhoog