'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.583 bezoekers 80 leden Log in

2. Huid 5. Huid & Zon


    

 

 

Huid & Zon

 

 

 

UV-stralen kunnen schadelijke uitwerkingen hebben op de huid. UVA-stralen dringen door tot in de diepste lagen van de huid. Deze stralen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid verslapt.

UVB-stralen zorgen ervoor dat je bruin wordt, maar ook dat je huid verbrandt. Je gezicht, hals en handen komen regelmatig in de zon en hebben dan ook de meeste verzorging nodig.

 

 

 

Verzorging

* Laat je huid geleidelijk wennen aan de zon. Voordat de zomer begint kun je alvast naar de zonnebank gaan om een beetje voor te bruinen. Bij de drogisterij zijn goede zonnebankprodukten verkrijgbaar.

*In de zomer kun je beter niet in de zon gaan zitten tussen 12.00 en 15.00 uur.

*Draag een zonnebril en een pet of een hoed met een brede rand als je in de zon komt.

*Met een goede zonnebrandcrème bescherm je je huid tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl je toch bruin wordt. De beschermingsfactor geeft aan hoe lang je in de zon kunt zitten. Heb je bijvoorbeeld een zonnebrandcrème met factor 6, dan kun je de tijd waarin je zonder bescherming in de zon mag zitten vermenigvuldigen met 6.

* Gebruik geen make-up of parfum als je gaat zonnen. Je huid wordt in de zon gevoeliger, en reageert dan heftiger op chemische stoffen.

*Drink veel water om uitdroging te voorkomen.

*Smeer je huid na het zonnen in met een After Sun crème.

 

 

Tip 

Met een speciale zelfbruinende crème kun je zonder zon bruin worden. Door toevoeging van de natuurlijke werkstof caroteen (een wortelsextract) wordt je pigment gestimuleerd en krijg je huid een mooie bruine tint.

 

 

Advies: Delial Maxibraun, Nivea Selftan.

 

 

 

 

Omhoog