'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.583 bezoekers 80 leden Log in

2. Huid 3. Gevoelige huid


    

 

De gevoelige huid

 

 

Je spreekt van een gevoelige huid als de huid sterk reageert op bepaalde prikkelingen van buitenaf of binnenuit. Milieuvervuiling, temperatuurwisselingen, zon, bepaalde stoffen in cosmeticaprodukten, maar ook stress, slaapgebrek en verkeerde eet- en drinkgewoonten kunnen huidreacties veroorzaken.

Als de huid door dit soort invloeden geïrriteerd raakt,verliest zij haar afweermechanisme. De vet- en vochtbalans wordt verstoord en de gevolgen zijn duidelijk merkbaar: de huid voelt ruw en droog aan, jeukt, kan vlekjes vertonen en wordt soms een beetje schilferig. Meestal zijn deze klachten tijdelijk van aard, maar ze kunnen steeds weer terugkomen.

 

 

Verzorging

Een gevoelige huid moet heel voorzichtig en bij voorkeur met speciale produkten behandeld worden.

Voor de overgevoelige huid is er een uitgebreid assortiment aan hypo-allergene en pH-neutrale produkten. Ze bevatten een minimum aan allergene stoffen (parfums, consreveringsmiddelen en kleurstoffen) en tasten de zuurgraad van je huid niet aan. Deze produkten bestaan uit natuurlijke grondstoffen, kalmerende oliën, vitamines en vochtinbrengende bestanddelen.

 

 

Tip

Bewaar altijd de verpakking van een cosmeticaprodukt. Als je last krijgt van allergische reacties, dan kunnen de ingrediënten op de verpakking je helpen te achterhalen waar je precies allergisch voor bent.

 

 

Advies

* Gebruik voor het reinigen van je huid geen gewone zeep, maar een speciale zachte milk of een alcoholvrije tonic.

* Duoch of baad niet te lang in heet water.

* Gebruik na een bad of douche altijd een verzorgende, vochtinbrengende bodylotion.

 

 

 

 

 

 

Omhoog