'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

354.625 bezoekers 80 leden Log in

1. Vitaliteit, Gezondheid & Preventie


     

 

 

*** ROY MARTINA ***

 

 

 

ZIEK ZIJN IS NIET NORMAAL

 

 

 

Vitaliteit, gezondheid en preventie, dat is waar Roy Martina, arts en preventie specialist, zich voor inzet. Vitaal zijn is meer dan niet ziek zijn, het betekent harmonie tussen lichaam en geest. Het stimuleren van zelfverantwoordelijkheid is hierbij onmisbaar. De enige die jou je vitaliteit (terug) kan geven ben je ZELF !Ziek zijn is niet normaal en jij kan er wat aan doen!

 

 

 

Roy Martina (49) - arts,
onderzoeker en auteur van
dertig boeken - is een man met
een missie. Zijn boodschap komt
het kort hierop neer, omdat
we zijn vergeten hoe we mens
moeten zijn, hoe we moeten
leven, verliezen we de grip op
onze gezondheid. Om dat te
verkomen, heeft Roy martina
diverse behandelingsmethoden
ontwikkeld.

 

 


 Als je van jezelf houdt, kún je niet anders dan voor gezondheid kiezen

 

 

 

 Hij bruist van levensenergie en is het toonbeeld van gezondheid. Toch slaapt hij gemiddeld maar drie, vier uur per nacht. Hij houdt lezingen over de hele wereld, schrijft boeken en houdt workshops. Hij ontwikkeld medicijnen en nieuwe behandelingsmethoden (Intregra, NEI, EE, Mind Body Coaching) en hij leidt mensen op tot trainer zodat zijn visie op behandelen kan worden doorgegeven. Alles met één doel: mensen te leren zichzelf te helen, zowel psychisch als lichamelijk, zodat ze (weer) gezond en gelukkig door het leven kunnen gaan.

 

 

 

***Hoe krijgt u dat allemaal voor elkaar?***

Evenwicht. Bij gezondheid gaat het om evenwicht. Je moet goed en gezond eten, weten wanneer en hoe je rust moet nemen én vooral hoe je emotionele balans vindt. Als we ons lichaam geven wat het nodig heeft, geeft het ons wat wij willen: gezondheid, vitaliteit, een goed gevoel.
Volgens Roy martina begint de verstoring van het emotionele evenwicht al in onze jeugd. Onder andere onder invloed van onze voeding.
We raken gekwetst, worden bezeerd. En we nemen dat mee voor de rest van ons leven. Emoties die niet worden geuit, kunnen ons uiteindelijk ziek maken. Bij negentig procent van de patiënten met een chronische ziekte is dat de oorzaak. Dan zie je dat mensen van alles hebben geprobeerd, van reguliere geneeskunde tot alternatieve therapieën, maar zonder resultaat. Met alleen medicijnen ben je er niet.
Dit soort wonden uit het verleden op psychisch niveau moeten dus worden geheeld. Nu is het probleem dat dit zich op ziekniveau, het onderbewustzijn, heeft afgespeeld, en dat veel mensen zich niet beseffen dat deze verwondingen er zijn. Ik heb daarom een therapie ontwikkeld - NEI (Neuro Emotionele Intregratie) - waarmee je als het ware kunt praten met je onderbewuste. Wat daarbij opvalt, is dat het onderbewuste vaak een ander verhaal heeft dan je bewuste. Iemand kan bijvoorbeeld echt dénken dat hij gelukkig is, maar op een onbewust niveau kan hij dat toch helemaal niet zijn. Als het bewuste en onderbewuste niet met elkaar in overeenstemming zijn, gaat het lichaam onmiddelijk in de stress en wordt het voor een moment verzwakt. Dit merk je onder meer aan de sperspanning. Door speciale vragen te stellen, en aansluitend een spiertest af te nemen, kun je zo bij de kern van het probleem komen. Reageert de spier zwak, dan is het antwoord op een vraag bijvoorbeeld ja, reageert hij sterk, dan is het nee.
Door de NEI-therapie ontdekte ik ook dat wij allemaal een soort sabotagesysteem hebben waardoor we voor bepaalde dingen niet meer openstaan of ergens niet meer in geloven. We hebben zogenaamde sabotagestemmetjes in ons hoofd die het geluk in de weg staan. Stel, je bent een sporter en je hebt onbewust een stem in je die zegt dat je toch nooit de beste zult worden. Dan is de kans groot dat je dat ook niet wordt. Zo maken we waar wat we denken, creëren we wat we onbewust geloven.
Je kunt het vergelijken met een computer. We hebben een bepaalde input gekregen. Ik zeg: meestal is er veel troep ons hoofd ingegaan en er komt dus ook veel troep uit. En het ergste is: we gaan nog in die troep geloven ook. Maar weet je eenmaal wat die input is, dan kun je de stemmen veranderen. De computer opnieuw programmeren. Je geest zo leren gebruiken, dat je creëert wat je wilt.
Er is nog iets wat ons vaak emotioneel uit ons evenwicht haalt: door de kwetsingen die we in het leven oplopen, zijn we geneigd ons te gaan verdedigen. We bouwen een pantser op, trekken ons terug. Worden voorzichtig. En als we dan kwetsbaar durven zijn, dan hopen we daarmee iets te bereiken: liefde te krijgen, aandacht, troost. Krijgen we dat niet, dan doen we de deur weer dicht. Zijn we nog meer gekwetst. Maar juist die kwetsbaarheid hebben we nodig om onszelf te helen. Kwetsbaarheid heeft als doel je kwetsingen op te lossen, niet om er iets mee te krijgen.

 

 

 

*** Hoe kun je nu kwetsbaar zijn, jezelf dus laten ***
zien en toch niet gekwetst worden?

Door te leren dat je je emotionele staat niet meer laat beïnvloeden door iets van buitenaf, door anderen. Ik heb daarvoor een speciale techniek ontwikkeld die je in staat stelt, overal - dus heel praktisch - emoties direct los te laten, zodat je in je kracht blijft. Een voorbeeld: ik kan tijdens een gesprek opeens gespannen raken door iets wat de ander zegt. Alleen door anders te gaan ademhalen, kan ik die spanning dan weer afvoeren. Het loslaten van emoties betekent dat je energie spaart en dat komt je vitaliteit, je gezondheid alleen maar ten goede.
Ik praat daarover ook vaak op mijn workshops. Ik zeg ronduit: je bent gek als je je volledig in de vernieling laat brengen omdat iemand anders iets onaardigs tegen je zegt. Stel dat iemand tegen je zegt: als je dat doet word ik boos. Dan ben je eigenlijk niet goed wijs als je je daarover druk gaat maken. Wees liever wijs en denk: dat is jouw probleem.
Ik noem dat emotioneel intelligent worden. Dus: stap uit die emotionaliteit, word neutraal. En van daaruit - een stapje verder - kun je ten slotte in spiritualiteit terechtkomen. Liefde. Dan kun je zelfs liefde voelen voor die ander. Daar hoef je niet eens je best voor te doen. Want liefdevol zijn is niet iets wat je doet, dat is wat je voelt, wat je bent.

Evenwicht brengen in je emotionele wereld betekent volgens Roy Martina; emotioneel fit worden. 'Emotionele fitness' is dan ook de titel van een van de workshops die hij geeft.
Je kunt je lichaam wel trainen, maar als je emotioneel niet fit bent, blijf je moe. Emotioneel fit zijn betekent ook: alles aangaan, geen confrontatie uit de weg gaan. De dingen uitspreken, ook als het niet prettig is. Dan is het klaar. Kost het je geen energie meer.
Veel mensen zijn bang voor confrontaties, vinden het liefdeloos. Maar confronteren is juist een daad van liefde. In confrontatie zit namelijk een moment waarop je de ander echt kunt ontmoeten, kunt vervloeien met de ander. Je opent een deur. Het is dan aan de ander of hij de deur wijder opendoet, of dichtslaat. Maar hij heeft tenminste de keus. Confrontatie hebben we nodig om te groeien. Hoe kun je veranderen als je nooit iets hoort?

 

 

 

***Hoe vindt u het om zelf geconfronteerd te worden?***

Ik blijf er altijd kalm bij. Als je in je kracht staat, doet het je niets. Net zo min of mensen van je houden, je complimenten geven. Het is net als met kritiek: wat mensen over je zeggen, van je denken - en dat vertel ik ook allemaal tijdens mijn workshops - zegt alleen iets over henzelf. Hoe zij de wereld ervaren. Als tien mensen over mij hetzelfde zeggen, tja, dán is het wat anders. Dan heb ik iets om over na te denken. Maar meestal is het projectie. Het mooie is uiteindelijk dat je echt jezelf bent, in je kracht staat, mensen van je houden om wie je bent. Maar dat is niet het doel, dat is dan een gevolg. Het is een bijwerking. Heb je het nodig? Nee. Is het mooi? Ja.

 

 

 

*** In uw boeken, onder andere in het boek ***
'Emotioneel evenwicht'
hebt u het vaak over het belang van je
geloofdovertuiging, de wijze waarop
iemand over zichzelf denkt...

Roy Martina: Ja, want dat is de basis. Het is zo ongelooflijk belangrijk dat mensen positief over zichzelf denken. Van zichzelf houden. En zichzelf kénnen. Als ik tegen mensen zeg dat ze vaak niet weten wie ze zijn, zeggen ze onmiddelijk: maar dat weet ik wel. Was dat maar zo, is dat mijn antwoord. Ooit was je wie je was, maar je bent helemaal ontkracht.
We leren allemaal dingen te geloven over onszelf die we niet zijn. Ouders, opvoeders zeggen: als je zo doet, vinden we je lief. Een kind kan geen verschil maken tussen gedrag en indentiteit, en omdat niemand perfect is, denkt hierdoor ieder kind: ik ben niet goed genoeg. De geloofsovertuiging die we opbouwen is daardoor vaak negatief. We houden niet van onszelf. En dat is wat nodig is om het goede voor onszelf te willen. Het moet zelfs zo zijn dat we niet anders kunnen dan het goede voor onszelf te doen.
Laatst vroeg ik op een van mijn workshops: wie houdt er van zichzelf? Niemand stak zijn vinger op. Op één vrouw na. Ik vroeg haar wat ze moest doen voor zichzelf, als ze van zichzelf hield. Waarop ze zei: 'Ik moet niets doen, ik kies.' 'Daar heb je het al', was mijn antwoord. 'Het zit allemaal in je hoofd.' Want kiezen zit in je hoofd, niet in je hart. Dat heeft niets met gevoel te maken. Dan heeft het geen fundering. Als ik van mezelf houd, moet ik bepaalde dingen doen. Dan móet ik bepaalde dingen doen om vitaal oud te worden. Dan móet ik bepaalde dingen doen om gezond te blijven. Dat is geen keus. Het is een logische consequentie. Ik kán niet anders.
Dat wil niet zeggen dat keuzes maken niet belangrijk is.
Ze moeten alleen van binnenuit, vanuit je hart komen. Niet beïnvloed door dingen van buitenaf. Bij alle belangrijke keuzes die ik maak, vraag ik mezelf voortdurend af: will it make my heart sing? Wordt mijn hart er blijer van? En als mijn hart er blijer van wordt, dan komt de rest ook goed.

 

 

 

Voor meer informatie over Roy Martina en zijn behandelingsmethoden, workshops en boeken, kun je kijken op de website.

 

 

 

Beslis zèlf over je gezondheid!


Om deze harmonie te bereiken moet je op verschillende terreinen verantwoordelijkheid nemen. Roy Martina biedt hiervoor een totaal concept, bestaande uit check-ups in de Second Opinion Wellness Centers, opleidingen, seminars en lezingen, boeken en Cd's en een serie van natuurlijke middelen ter ondersteuning. Dit gaat verder dan de reguliere geneeskunde en ook verder dan de vele alternatieve geneeswijzen. Beide zijn veelal gericht op deelspecialisaties en verliezen de samenhang uit het oog.
Roy Martina: de werkelijke therapie begint als de klacht voorbij is, waarbij een vitale en aktieve leefwijze tot op hoge leeftijd voor iedereen bereikbaar is. Je moet alleen wel bereid zijn te investeren in jezelf.

 

 Zoeken in jezelf...


Iedereen is op zoek in het leven, dit varieert van succes, macht en roem tot geluk, innerlijke vrede en liefde. Ik ben ook op zoek, maar die zoektocht vindt voornamelijk plaats in mezelf en daar vind ik de meeste antwoorden, wanneer ik stil ben en luister.

  

Rust en kracht...


Mijn missie zie ik dan ook om anderen te helpen dezelfde rust en liefde in zichzelf te ervaren.We zijn veel minder behoeftig en veel meer in onze kracht wanneer we niets meer hoeven te bewijzen, te forceren of ons anders te gedragen opdat een ander ons aardig vindt. Dat geeft mij enorm veel rust en ook de kracht om mezelf te tonen zoals ik ben. Ziekte is een signaal dat we naar onszelf moeten kijken en stil staan en evalueren hoe wij onszelf voorbijlopen.

 

 Durven te voelen...


Ik ervaar kracht in mijn kwetsbaarheid. Mijn leven - en dat van duizenden anderen - is hierdoor veranderd, ik wil dit graag met je delen en wat ik het allerbelangrijkste vind ?. mensen te laten weten dat ze zichzelf en het leven niet zo serieus moeten nemen, we stressen ons teveel, ik laat een ieder zien dat het anders kan, als je daarin geïnteresseerd bent en je wilt zelf beslissen over je gezondheid, dan zie ik je graag op een lezing of een workshop, tot dan,

Roy Martina. specialist in preventie, Mind Body Coach.P.S. Zie hiernaast voor het ontvangen van mijn gratis electronische nieuwsbrief over vitaliteit en vol met tips om je levenskwaliteit te verbeteren!!

                         

 

De link naar deze site is

http://www.roymartina.com/

 

 

Omhoog