'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.617 bezoekers 80 leden Log in

4. Acne 1. Veel voorkomende Pukkels


     

 

 

VEEL VOORKOMENDE PUKKELS

 

 

 

Gerstekorrels

Dit zijn kleine cysten net onder de huid, vooral rond de ogen. Ze kunnen worden verwijderd door de huid door te prikken en de gerstekorrel voorzichtig naar buiten te drukken.

 

 

 

Meeëters

Meeëters zijn kleine propjes talg die de poriën verstoppen en zwart worden doordat ze met de lucht in aanraking komen. Vooral een vette huid is gevoelig voor meeëters; het gebruik van een adstringerende lotion zal ze tot een minimum beperken. Ze kunnen voorzichtig worden uitgedrukt om de poriën open te maken.

 

 

 

Acne

Acne is een nare infectie die kan variëren van enkele puistjes tot een hele verzameling puisten, cystes en kraters op gezicht, nek, rug en borst. De behandeling thuis omvat zoveel mogelijk schoon en vetvrij houden van de huid, en het vermijden van vette voedingsmiddelen als chocolade, bacon enz. Professionele behandelingen omvatten antibiotica, hoogtezon en 'peelen'.

 

 

 

Herpes

Herpes, een aandoening veroorzaakt door het herpesvirus, verschijnt als vurige rode plekjes rond de mond. Het virus blijft in het lichaam slapend aanwezig tot het door iets tot activiteit wordt aangezet, bijvoorbeeld door een ziekte, een verwonding of door zonlicht. Herpes verdwijnt vanzelf weer en het is vrijwel niet mogelijk het genezingsproces te bespoedingen.

 

 

 

Steenpuisten

Steenpuisten zijn tamelijk pijnlijke bacteriële infecties. Ze komen het meest voor bij een vette huid en kunnen het gevolg zijn van acne, maar ook spontaan ontstaan. Een steenpuist moet met trekzalf worden behandeld. Steenpuisten kunnen in het actieve stadium zeer ontsierend zijn en lelijke littekens achterlaten, vooral als men ze openkrabt.

 

 

 

Wratten

Wratten zijn ruwe, onaangenaam uitziende, maar pijnloze vergroeiingen van de huid die vermoedelijk door een virus worden veroorzaakt. Afschuwelijk zijn ze vooral als ze op het gezicht voorkomen, maar ze kunnen gemakkelijk met wrattentinctuur of eventueel operatief worden verwijderd.

 

 

 

Cysten

Cysten ontstaan als een afvoergang van een talg- of vetklier verstopt raakt. Het zijn ronde, beweegbare, min of meer vaste bultjes onder de huid. Grote of ontsierende cystes kunnen operatief worden verwijderd, andere behoeven geen behandeling en verdwijnen vaak vanzelf. Kleine cysten kunnen door een schoonheidsspecialiste worden weggenomen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Omhoog