'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.617 bezoekers 80 leden Log in

5. Powerplate


    

 

Trend van de sportschool: Powerplate

 

* Zeg maar

'dag drilbillen'

en 'hallo

gespierd lichaam' *

 

 

 

 

Ben jij iemand die het na een paar keer gezien houdt? 
Dan ben je niet de enige.
Maar er gloort hoop: de powerplate belooft een strak en gespierd lichaam door slechts een paar minuten trillen per week.

 

 

Transpiratievlekken in je flitsende sportoutfit, hijgende mensen om je heen en na afloop zere bovenarmen en -benen. Is dat de lol van sporten? Goed, het is gezond en je krijgt er een mooi figuur van. Maar dan moet je het wel vaker dan drie keer per jaar doen. Lukt dat bij jou? Bij niet zoveel mensen, zeggen ook de statestieken. Driekwart van de mensen die naar de sportschool gaan, ontbeert de discipline om het langer dan een paar keer vol te houden. Een treurig feit, vooral voor de sportschoolhouders. Die hebben er dan ook iets op gevonden. Het is nieuw, het is trendy. Alle luie sporters opgelet: de powerplate is uitgevonden! Geen ingewikkelde fitnessprogramma's, geen uren in de sportschool, een paar minuten op een trillende plaat en de spieren waar je bij staat. Halleluja. Zeg maar 'dag slappe bovenarmen en drilbillen', en 'hallo strak gespierd lichaam'. Hang de figuurcorrigerende onderbroeken maar aan de wilgen. Op naar de sportschool!

 

 

 

 

Wat belooft de powerplate?

Spierkracht en conditie opbouwen zonder al te veel inspanning. Ideaal voor iedereen die moeite heeft met bewegen. Mensen met reuma bijvoorbeeld, of met blessures. En ja, ook luie çosmetische'sporters kunnen goed uit de voeten met de powerplate, want hij pakt ook cellulitis aan.

 

Het zit hem in de onbewuste rek-reflex. De powerplate trilt dertig tot zestig keer per seconde en dat leidt tot een reflex van de spieren. Je kunt het vergelijken met een test bij de dokter, die met een hamertje op je knie tikt waarna je been als vanzelf omhoog schiet. Bij een powerplate-training staan de spieren constant onder spanning terwijl je daar zelf nauwelijks iets van merkt. Echt de ideale sport dus! Je gaat er zelfs niet van transpireren.

 

 

De powerplate ziet er vrij vriendelijk uit:
een zwart rubberen plaat van één bij anderhalve meter die vastzit aan een paal met handvatten en een ingebouwde computer.
Een soort fitnessfiets maar dan zonder zadel.

 

 

 

_________________________________________________________________

 

 

 

Wil je meer weten over de powerplate?

Surf voor meer info naar www.power-plate.com 

 

 

 

 

Omhoog