'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

Communities

ZeelandNet

'DEnK_A@N_JeZeLF'' VerZorging,VoeDing,ZiekTen,enZ'

eeN CoMMuNiTy MeT VaNaLLeS oVeR Je GeZoNDHeiD

358.513 bezoekers 80 leden Log in

5. Energie behandelingen


     

 

Iedereen belandt wel eens in een periode waarin zijn energie onder de maat is. Wanneer de herfst voor de deur staat bijvoorbeeld, of wanneer je het een tijdlang te druk hebt gehad. Veel alternatieve therapieën richten zich met name op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest, waardoor energie de ruimte krijgt om te stromen. Een greep uit het aanbod.

 

Klankschalen

 

De klank van Tibetaanse schalen heeft een speciaal effect op lichaam en geest, werkt helend en kan diepe gevoelens losmaken. De schalen (of kommen) zijn gemaakt van zeven soorten metaal. Elk metaal symboliseert een van de destijds bekende hemellichamen. Een klankschaal werkt ook in op de spierlagen. Het heeft veel weg van een INNERLIJKE MASSAGE met een ontspannende werking.

 

Voetreflexologie

 

Door middel van massage worden blokkades opgeheven in de voeten, waardoor de harmonie in het lichaam wordt hersteld. Deze speciale massage raakt de REFLEXPUNTEN in de voeten die in verband staan met alle weefsels en organen. Bij een storing in een van de organen zul je dat direct aan de voeten merken. De behandeling zorgt voor ontspanning én een energiek gevoel. Bij klachten wordt herhaling geadviseerd. Gaat het puur om het ontspannen en het opladen, dan kan de behandeling eenmalig zijn.

 

Tai chi

 

Tai chi beoogt onder andere de ENERGIEBALANS te herstellen door middel van bepaalde bewegingen. Het uiteindelijke doel: het vinden van de juiste balans tussen activiteit en rust. Dit evenwicht zal van invloed zijn op je werk, vije tijd en vooral op je lichamlijke en geestelijke energie. Bij tai chi is de manier van ademhalen heel belangrijk. De Chinese geneeskunst leert ons dat een goede ademhaling bevordelijk is voor de gezondheid.

 

Reiki

 

Reiki is het doorgeven van energie en levenskracht door middel van handoplegging. Aan deze energie wordt ook een HELENDE WERKING toegekend en blokkades die de gezondheid ondermijnen worden erdoor opgeheven. Reiki kun je niet alleen bij anderen maar ook bij jezelf toepassen. Met deze therapie wordt de balans tussen lichaam en geest hersteld, wat niet alleen energie maar ook rust geeft.

 

Bachbloesems

 

Dit zijn essences van bloemen, die inwerken op verschillende gemoedstoestanden. Onrust, verdriet, nervositeit, maar zeker ook vermoeidheid en gebrek aan energie verstoren de harmonie en het geestelijk welzijn. De bloesems van dokter Bach - de ontdekker -  zijn afgestemd op de verschillende gemoedstoestanden. Je kunt zelf bepalen welke BLOEMENESSENCE je het beste kunt innemen. Er bestaan 37 verschillende bloesemremedies.

 

Shiatsu

 

Een Japanse massagevorm, waarbij gedrukt en gewreven wordt op plekken die bekend staan als acupunctuurpunten. Ook worden de ENERGIEBANEN (meridianen) gemasseerd. Er wordt geleidelijke druk uitgeoefend op het lichaamsoppervlak, die doordringt in de onderliggende spieren en ze losmaakt zonder ze te vermoeien. Door deze massage worden storingen opgeheven die vermoeidheid kunnen veroorzaken. Voor de shiatsu-behandelingen hoef je je niet per se ziek te voelen. Het is een massage om ook zomaar eens te ondergaan, om te relaxen. In geval van klachten zal een masseur meerdere behandelingen voorstellen.

 

Omhoog