GROETENUITZWEDEN.NL

Communities

ZeelandNet

GROETENUITZWEDEN.NL

Dromen in Zweden

174.930 bezoekers 1 lid Log in

Onze vakantiedroom in Zweeds Dalarna...

IMG_20190724_212118.jpg

Begin 2008 werden we de eigenaar van een stuga (vakantiehuisje) in het schitterende Zweedse Dalarna. Onze Stuga Blå Pärla is van hout, blauw geschilderd en staat op een heuvel tussen de berken- en naaldbomen met een meer aan de voet van het fritidsområdet (vrijetijdspark). Daar waar we van ieder seizoen kunnen genieten en de natuur (altijd) vrij toegankelijk is.

We kunnen hier onthaasten door te struinen in de bossen, te peddelen over talrijke meren, off-road biken met al dat moois in het vizier. Vanaf de toppen van de fjällen ademloos genieten van de vergezichten over de prachtige provincie Dalarna. De telefoons gaan uit om heerlijk niets te doen en te luisteren naar een vogelconcert vanaf de veranda tijdens het ontbijt.

Dalarna
De provincie Dalarna ligt onder het middelpunt van Zweden, heeft een mooie mix van bossen, fjällen (heuvels), meren, rivieren en het 'platteland'. De provincie is qua oppervlakte net zo groot als het hele België. Dalarna staat bol van tradities en folklore. Er is volop kunst, huisvlijt (hemslojd) en cultuur, de steden zijn middelgroot en daarbuiten heerst rust. Er zijn veel activiteiten voor jong en oud. Wij genieten al door te dobberen en te zwemmen, puur natuur in een koel meer.

Gewoon de natuur ervaren
Wij ervaren de oorverdovende stilte, de lange lichte zomeravonden en een oneindige sterrenhemel in de herfstnacht als weldadig. En het is onbeschrijfelijk om het betoverende Noorderlicht te zien. Wij ontdekken al meer dan 20 jaar de pure, overweldigende en afwisselende natuur in Zweden. We staan nog steeds vol bewondering te kijken naar de eland, rendier, lynx, veelvraat, bever, kraanvogel, visarend en al het minder grote wild. De bruine beer of zelfs de wolf ('t liefst op enige afstand) staan nog op het wensenlijstje.

WebsiteheaderGroetenuitZweden-Stuga-Bla-

Verademing
Hier, in Dalarna, zijn we weg van alle hectiek in West-Europa, het drukke verkeer, volle steden, stress op het werk. We klussen hier wel, eens in de tien jaar het hele huis schilderen, een buitentrap vernieuwen, bruggetje over de sloot creëren en een nieuw zonneterras bouwen. We doen het met plezier, op ons tempo en zonder stress. Weet je wat de eerste ochtend het meest opvalt wanneer we weer terug zijn? De heerlijke geur van zuivere boslucht.

We hopen dat deze informatieve website voor jou voldoende informatie geeft voor een verblijf in Dalarna en je net zo enthousiast raakt als wij. Heb je vragen over een vakantie in Zweden, stel ze gerust!

Med vänliga hälsningar,
André & Marianne Boone

2020©groetenuitzweden
Omhoog