GROETENUITZWEDEN.NL

Communities

ZeelandNet

GROETENUITZWEDEN.NL

Zin in Zweden? Welkom!

167.110 bezoekers 17 leden Log in

Stuga Blå PärlaWelkom in de middelste regio van Zweden waar momenteel de winter in volle gang is met sneeuw en ijs. De noordelijkste helft van Zweden heeft een sneeuwdek meer dan 100 cm in de fjällen. De zuidelijkste deel is niet iedere winter verzekerd van een constante witte wereld, maar kent nog wel meer sneeuw dan in Nederland. 

Winter
De vorst heeft in de afgelopen paar wintermaanden een dikke ijslaag op de meren en rivieren gemaakt. Als het meezit blijft het tot medio maart echt winters in midden-Zweden en in het hoge noorden zelfs tot medio mei. De laagstaande zon kleurt de hemel van diepblauw, paars tot pasteltinten. De dagen worden nu weer lichter en langer tot midsommar, wanneer de zon het langst aan de hemel staat en het niet donker wordt ...

De provincie Dalarna ligt net onder het middelpunt van Zweden, heeft een mooie mix tussen bossen, fjällen, meren, rivieren en het 'platteland'. Deze provincie staat bol van tradities en folklore. Er is volop kunst, huisvlijt (hemslojd) en cultuur, de steden zijn middelgroot en daarbuiten heerst rust: Dalarna heeft heel veel te bieden.

Je kan onthaasten door te struinen in de bossen, te peddelen over de talrijke meren, offroad te fietsen met al dat moois in het vizier. Vanaf de toppen van de fjällen kan je ademloos genieten van vergezichten.

Ervaar de oorverdovende stilte, de lange lichte zomeravonden en een oneindige sterrenhemel in de herfstnacht. En zou het niet fantastisch zijn om in voor- of najaar het betoverende Noorderlicht te aanschouwen?

Ontdek de pure, overweldigende en afwisselende natuur in Zweden en spot de eland, rendier, lynx, veelvraat, bever, kraanvogel, visarend, bruine beer of zelfs de wolf.

Vermaak je een dag met activiteiten of doe lekker niks in Stuga Blå Pärla
Het moet niet, maar het kan! Kom je ook actief in Zweden genieten?

Med vänliga hälsningar,
André & Marianne Boone

laatste update: 27 januari 2019

Stuga Blå Pärla is voor gasten jaarlijks NIET beschikbaar vanaf november tot mei.
Let op er is al veel verhuurd in de voorjaars-/zomermaanden van 2019, zie beschikbaarheid 2019 >>  (actueel 2019-01-27: de stuga is nog beschikbaar vanaf medio augustus tot en met 20 oktober 2019)

Nieuws

Omhoog