Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

Communities

ZeelandNet

Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

271.451 bezoekers 11 leden Log in

006.002 Verfilming Kapitein Rob-strips


Verfilming van Kapitein Rob-strips.

 

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapitein_Rob_en_het_geheim_van_professor_Lupardi

AMSTERDAM (ANP) - Producenten Shooting Star en Screenpartners werken aan een verfilming van de stripboeken van Kapitein Rob. Dat heeft Shooting Star dinsdag bekendgemaakt. Scenaristen Hans Pos en Simon de Waal hebben het scenario geschreven. Het is de bedoeling dat Maria Peters de regie gaat doen. Peters maakte eerder onder meer Kruimeltje en Pietje Bell. De nieuwe film heet Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi. Lupardi is een
geniale gestoorde geleerde die vaker in de Kapitein Rob-strips terugkeert.
De 73 stripavonturen van Kapitein Rob verschenen tussen 1945 in 1966 als vervolgverhaal in Het Parool. De tekenaar van de verhalen, Pieter Kuhn, was bezeten van schepen en had een passie voor uitvindingen en sciencefiction. Hij maakte de strip tot zijn dood in 1966.
,,Kapitein Rob is de Nederlandse James Bond'', vertelt schrijver en producent Hans Pos. ,,Het is een held van het zuiverste water die altijd wordt belaagd door gekke geleerden en hun louche helpers.'' Acteurs zijn nog niet bekend. De opnames voor de film staan gepland voor het najaar.

Shooting Star zal in het voorjaar van 2007 met de opnamen van Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi beginnen. Het is de bedoeling dat de film, die mede ondersteund wordt door de KRO en door Buena Vista International, ten tijde van Kerst 2007 in de Nederlandse bioscopen wordt uitgebracht.

***********

 

***********

Berichten uit de media

www.omroepzeeland.nl

05/03/2007
Filmstudio in oud mijnendepot Veere Het voormalig mijnendepot in Veere wordt de centrale studio voor de opnames van de Nederlandstalige avonturenfilm 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi'.

Productiemaatschappij Shooting Star uit Amsterdam huurt het gebouw tot eind mei. De verkoop van het depot wordt enkele maanden uitgesteld.

Eigenaar van de filmrechten, Ad Westrate, bevestigt dat het depot de thuisbasis wordt voor de filmopnames.
De film draait vanaf 29 november.

Ruud

**********

14/03/2007 Omroep Zeeland
Filmfiguranten gezocht in Zeeland


--------------------------------------------------------------------------------

Voor de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' worden in Zeeland honderden figuranten gezocht.
De film, naar striphalen die in de jaren '50 en '60 verschenen in Het Parool, moet in november uitkomen.
De opnames beginnen volgende maand op verschillende locaties in Zeeland. De thuisbasis van de filmers wordt het voormalige mijnendepot in Veere.

**********

(Huis-aan-huiskrant) De Faam 14 maart 2007

***********

PZC zaterdag 17 maart 2007

**********

PZC 28 maart 2007

**********

PZC 7 april 2007

**********

PZC 12 april 2007

Drie seconden roem en een duw

door Ronald Huissen

VEERE - Ik heb jullie nu allemaal nodig, klinkt er uit de richting van de set. Er komt een medewerker van de filmploeg aangelopen en even leeft het groepje figuranten dat buiten de set haar beurt afwacht, op. Maar de hoop vervliegt al snel wanneer duidelijk wordt dat de medewerker het tegen de vier (bijna identieke) versies van Skip, de trouwe viervoeter van Kapitein Rob, heeft. Nog eventjes geduld dus.

Het is op dat moment tien voor vijf 's middags en er zitten al enkele uurtjes geduld op. De negen leden van de geheime dienst van Generaal (gespeeld door Jack Wouters) wachten buiten op de steiger. Het oude mijnendepot bij Veere dient als decor voor de militaire basis van Generaal. De leden van de geheime dienst mogen van de leiding niet ter plekke bij de opnames aanwezig zijn.

Carlos Fassaert uit Hulst heeft er geen problemen mee. Het is de derde dag die hij doorbrengt op de set. Als je goed oplet zie je me straks tijdens de film steeds bruiner worden, haha. Nee, dat wachten vind ik niet erg. Je moet er immers ook wat voor over hebben om in een A-film te mogen verschijnen. En dat heeft hij. Er is zelfs een vrije dag opgenomen van zijn werk op de Antwerpse haven om vandaag te kunnen figureren. Ook Stefan Uittenhoeve uit Kamperland, derdejaars student aan de HZ, laat zijn lessen vanmiddag voor wat ze zijn voor een paar seconden roem. Hij komt net uit het mijnendepot, waar hij een opname achter de rug heeft. Ik moest een stukje lopen, een cd uit een mapje halen en vervolgens weer teruglopen. En dat twaalf keer, omdat dat hondje telkens niet wilde meelopen met Generaal, grinnikt hij. Het is zijn eerste keer als figurant. Ik kreeg ook de keus om vandaag in een pindakaasreclame mee te doen, maar ik lust geen pindakaas. Bovendien leek de film me ook veel interessanter.

Stiekem doen figuranten het ook wel een beetje in de hoop dat er meer, misschien zelfs een carrière, uit voortkomt, biecht Fassaert op. Dit is inmiddels zijn derde film. Hij heeft eerder al kleine bijrollen gespeeld. Eén als Ottomaanse monnik en één als verminkte bouwvakker. En daar zijn de ervaringen hetzelfde. Urenlang wachtend doorbrengen voor een scène van hooguit enkele minuten. Maar dat moeten de acteurs, hoewel in mindere mate, net zo goed hoor. Bovendien wordt er hier erg goed voor de figuranten gezorgd, zegt hij, doelend op de tafels die zojuist nog vol stonden met schalen vlees, vis, en salades. Het eten is hier toppie, 's ochtends broodjes en 's middags warme lunch.

Aan het diner komen de bewakers niet meer toe, want ze worden naar binnengeroepen voor de laatste scène die vandaag opgenomen zal worden. Hierin loopt Generaal driftig de controleruimte met computers en machines door. De rol van de bewakers blijft beperkt tot een stukje lopen of wegdeinzen voor Generaal. Of achter een beeldscherm zitten. In een paar takes is het gebeurd en kan de gehele ploeg naar huis.

Voor Stefan is de middag geslaagd. De ervaring en de spanning wogen uiteindelijk toch op tegen het lange wachten. Ik denk dat ik wel vaker wil figureren. Al ben ik maar drie seconden in beeld geweest, in die tijd heb ik toch mooi een duw van Jack Wouterse gehad.

**********

De Faam 18 april 2007

***********

PZC 18 april 2007

**********

Dagblad De Pers 2 mei 2007

**********

Galapremière.


De film Kapitein Rob  en het geheim van Professor Lupardi beleefde de galapremière op maandagavond 26 november 2007 in het  Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Alle hoofdrolspelers en medewerkers  waren  aanwezig, evenals een aantal bekende Nederlanders.

**********

TEGENVALLENDE BEZOEKERSAANTALLEN

In de bioscoop waren de bezoekersaantallen erg laag.

**********

Vanf donderdag 6 maart 2008 is de DVD verkrijgbaar van de film Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi.


 

**********

 

BN/De Stem - 18 december 2007

Makers Kapitein Rob boos op provincie

De makers van de film Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi zijn verbolgen over de provincie Zeeland. Die verleent geen subsidie, terwijl er was gerekend op 50.000 euro. De film is voor een belangrijk deel in Zeeland opgenomen.

Producent Shooting Star voerde in april van dit jaar overleg met de provincie over een financiële bijdrage. Volgens Hans Pos van Shooting Star, die de film ook regisseerde, zijn er 'heel duidelijke verwachtingen' gewekt. "Ons is gezegd dat het dik in orde zou komen."

Gedeputeerde Staten besloten desondanks in juli geen bijdrage te verlenen. "De vraag is of we een film moeten subsidiëren alleen maar omdat die in Zeeland is opgenomen", zegt gedeputeerde Harry van Waveren. "We hebben het verzoek afgewezen omdat de film niet óver Zeeland gaat." De Storm, een speelfilm over de watersnoodramp, kreeg vorige week wel provinciale steun é 100.000 euro.

De afwijzing steekt de makers van Kapitein Rob, omdat ze zowel in als buiten de film Zeeland volop hebben gepromoot.

Gedeputeerde Van Waveren vindt het merkwaardig dat de filmproducent bijna een half jaar na de afwijzing ineens aan de bel trekt. Pos zegt dat Shooting Star nooit een officieel bericht heeft ontvangen.

**********

**********

De Volkskrant

Kapitein Rob wint MovieSquad Junior Award NFF 2008 (02-10-08)

De film KAPITEIN ROB EN HET GEHEIM VAN PROFESSOR LUPARDI (Hans Pos, 2007) heeft de MovieSquad Junior Award NFF 2008 gewonnen, dat werd vanmiddag bekendgemaakt door de kinderjury van MovieSquad aan het begin van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival. Zij overhandigden de Award aan Hans Pos, de regisseur van de film en aan Emilie Pos, die de rol van Sandra speelt. 
 
De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar MORRISON KRIJGT EEN ZUSJE (Barbara Bredero, 2008) en DE BRIEF VOOR DE KONING (Pieter Verhoeff, 2008).

Uit het juryrapport over KAPITEIN ROB EN HET GEHEIM VAN PROFESSOR LUPARDI:
'De winnende film is heel spannend, maar ook erg leuk. De acteurs spelen allemaal heel goed, waardoor het lijkt alsof je zelf de avonturen beleeft. De professor met zijn vreemde maatje zijn wel erg eng. Maar gelukkig loopt het goed af! Het is een spannende avonturenfilm voor jongens én meisjes.'
 
Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.000,- . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Tevens wordt de film opgenomen in Klassefilm, het landelijke educatieve filmprogramma voor het primair onderwijs.
 
De jury bestond uit Tesse van den Aker, Robin Netto en Berber Willems. Zij bekeken de films en discussieerden er over. Ze spraken met filmmakers, ontmoetten acteurs en kregen een kijkje achter de schermen. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit.

 

Omhoog