Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

Communities

ZeelandNet

Kapitein Rob - Pieter J. Kuhn

269.174 bezoekers 11 leden Log in

001.007 Kapitein Rob-heruitgaven - Rijperman


Kapitein Rob heruitgaven

Rijperman Communications

 

Sinds 2001 is de totale serie Kapitein Rob avonturen weer opnieuw uitgegeven door 'Rijperman Communications'. De gehele serie is nu, met het verschijnen van deel 41, geheel compleet.

Het album formaat en de lay-out is hetzelfde als dat van de gelimiteerde editie Kapitein Rob, Volledige Werken 1995 - 1997 van uitgeverij 'de Vrijheid'  en bovendien wordt gebruik gemaakt van dezelfde, met de hand geretoucheerde originele cliches.

Vanaf deel 29 zijn de tekeningen op de omslagen van de heruitgaven van Rijperman NIET van de hand van Pieter Kuhn maar van Dick Matena. Alleen de eerste 56 verhalen werden namelijk door Het Parool in oblong uitgegeven. Er zijn dus ook alleen maar voor DIE verhalen (in kleur) de omslagen getekend door Pieter Kuhn. Op de zwart- kunstlederen omslagen van de uitgaven van 'de Vrijheid' (vier verhalen per deel) zijn (enigszins verzonken), vier kleine oblong kleurenplaatjes geplakt van de verhalen die het deel bevat.
Bij deel 15 en volgende delen van 
Kapitein Rob, Volledige Werken 1995 - 1997 was er een probleem omdat er van de verhalen 57 tot en met de laatste (73) geen kleurentekeningen bestonden.
Uitgever Hans Matla en de Erven Kuhn hebben toen de tekenaar Dick Matena opdracht gegeven om in de stijl
van Pieter Kuhn daarvoor oblong tekeningen te maken.
Die tekeningen werden gebruikt op de laatste serie delen van 'de Vrijheid' en worden nu dus ook gebruikt voor de heruitgave van Rijperman vanaf deel 29.

Deel 41 is nu ook uit, met daarin de geillustreerde verhalen uit Ketelbinkiekrant/Kapitein Rob's Vrienden. Deze verhalen zijn ook verschenen in het boekje Kapitein Rob vertelt (uitgave Panda, 1980) en deel 21 van de serie Kapitein Rob, Volledige werken (Uitgave De Vrijheid (1995-1997)).

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Omhoog