Kaloot Defenders

Communities

ZeelandNet

Kaloot Defenders

Welkom op de community Kaloot Defenders!

138.407 bezoekers 19 leden Log in

Gastenboek


Pagina 1 van 3

Geef uw mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers

 • Hallo Patrick, dank voor je leuke reactie.
  mooi zo'n artefactvondst van de Kaloot, kijk ook eens op deze site in de rechterkolom bij het Fotoalbum, daar staan nog meer artefacten die op de Kaloot werden gevonden.

  Mijn mailadres is te vinden op de startpagina onderaan de inleiding in de linker kolom

  F. van Nieulande 24 mei 2014

 • Hallo allemaal.

  Complimenten over de site!

  Vandaag zondag 18 mei, ben ik met mijn zoontje van 7, voor de tweede keer naar haaien tanden gaan zoeken. Vandaag was het prachtig weer en we waren er lekker vroeg. Wat een bijzondere plek toch!!!
  We vonden binnen een uur, 5 haaien tanden en wat andere schelpen.
  Maar het meest bijzondere was de vondst van een steentijd werktuigje!!!!
  Ik ben vroeger actief geweest bij de AWN Archeologisch Werkgemeenschap Nederland. En heb een aantal keren meegeholpen met onderzoek naar een steentijd site in verdronken land van Saeftinghe. Vandaar dat ik het stukje direct herkende.
  Het gaat naar mijn mening om een schrapertje van vuursteen. Ik zal deze vondst de komende week zeker melden bij de archeoloog.

  Deze vondst onderstreept weer het bijzonder aan dit kleine stukje strand!

  Ik wilde dit graag met jullie delen en zou ook een foto van de vondst willen toe zenden voor de site maar weet niet goed hoe.

  Vriendelijke groet, Patrick de Jongh

  Patrick de Jongh, Middelburg 18 mei 2014

 • Freddy, je site wordt steeds mooier. Nooit geweten dat er zulke mooie vlinders voorkomen en dat is voor mij, de secretaris van Ver. Redt de Kaloot eigenlijk een schande. Een paar heb ik er natuurlijk wel gezien. Met Jan Smit natuurlijk eens op zoek geweest naar de Schorviltbij. Ik mis wel namen erbij van de vlinders. Vooral die lila vlinder zou ik graag willen weten.

  Frieda Weers 27 maart 2014

 • Beste Oma Gerrie
  Eenmaal in de ban van alles wat de Kaloot te bieden heeft aan avontuur en natuur is de liefde voor dit gebied nooit meer uit te wissen.
  Mooi om te horen, dat u er nog zo van kan genieten.
  Hopelijk zien de bestuurders van de Provincie en Zeeland Seaports dat ook zo en laten zij de mensen nog lang genieten van dit uitzonderlijke strand.
  Uiteraard heb ik zo mijn twijfels hierover, maar we zullen dit bijzondere Natura2000 gebied niet zonder slag of stoot verloren laten gaan

  Freddy van Nieulande 26 april 2011

 • Het lijkt wel of ze de kaloot blijven plagen. Laat het toch blijven zoals het is. Het is uniek in alle opzichten. Al woon ik bepaald niet in de buurt; ik koester de gelukkige uurtjes aan de kaloot, en als ik niet kan slapen dan loop ik in gedachten
  aan de kaloot en ben ik zo vertrokken. Ik moet onze zolder leegruimen ze komen
  binnenkort het dak isoleren. Veel wordt er opgeruimd maar mijn schelpen, botten,
  haaientanden en andere fossielen zullen veilig bewaard blijven ik blijf zo intens
  genieten van die prachtige kaloot. Mijn kleinzoon Roel van 8 jaar is zo trots op zijn verzameling die hij van mij zijn oma kreeg, prachtig is dat. O zee, o zee, wat breng je voor ons mee, een mooi fossiel of haaientand, in het water of op het strand. Lopende aan de kaloot verzon ik dit gedichtje.Mooi toch? Groeten Oma Gerrie.

  Gerrie Bastings 9 maart 2011

 • Hallo Willem Jan,
  Het strand is gelukkig nog steeds van de dienst Domeinen, de zeewering is in beheer van Rijkswaterstaat.
  Er zijn een aantal beperkingen op het de slik en schorgebieden een en ander omschreven in de Nota Toegankelijkheid Zeeuwse Natuurgebieden te vinden op
  www.zeeland.
  Ik denk niet dat het een probleem is om de Japanse oesters mee te nemen deze ingevoerde soort begint immers een vrijwel onuitroeibare plaag te worden, ook in de Westerschelde. Ga in ieder geval zorgvuldig om met de bestaande natuur, bedenk dat hetgeen vernietigd is niet zomaar terugkomt. Wees voorzichtig en zorg voor behoud van plant en dier aan het strand. Verstoor geen vogels in het broedseizoen en ook niet in de winter.

  Freddy van Nieulande 28 december 2010

 • Hoi, ben afgelopen nazomer voor het eerst bij de Kaloot geweest. Leuke plek. Van wie is dit stukje strand nu eigenlijk en is het toegestaan om onbeperkt te zoeken c.q. vondsten als haaietanden en schelpen mee te nemen. Er liggen zag ik bijvoorbeeld ook veel Japanse mosselen op en in het zand. Nu geloof ik dat je voor eigen consumptie 10 kg per persoon per dag geloof ik aan etenswaar mag rapen (niet aan te bevelen dicht bij de centrale natuurlijk), maar zijn er ook dat soort richtlijnen voor het zoeken van (lege) schelpen als de japanse mosselen, of mag ik daar zakken vol van meenemen om bijvoorbeeld in mijn tuintje als grondbedekking te gebruiken. Heb wat gegoogled maar kan nergens iets vinden wat nu echt toegestaan is op dat gebied. Jij weet hier vast wel meer van?

  Willem Jan 21 december 2010

 • Hallo Martin en andere tijdelijk gedupeerden.

  Het neerleggen van de betonnen blokken heeft te maken met het plaatsen van een "veiligheidshek"rondom de EPZ terreinen. kijk hiervoor op de site: http://www.epz.nl/content.asp?kid=10031720&bid=10038969
  Daar zij ook twee PDF files te downloaden over dit project.

  Men belooft, dat de toegang tot het strand gehandhaaft blijft!
  Persoonlijk had ik het hek uit oogpunt van veiligheid en overzichtelijkheid bovenop de kruin van de dijk geplaatst, maar ja veilgheid hoeftkennelijk niet altijd mooi en degelijk te zijn. Misschien hebben ze nog nooit gehoord van inpassen in de omgeving?
  Erger wordt het nog als de gehele zeedijk onder asfalt gaat verdwijnen, als de plannen voor verbetering? van de zeewering door dreigt te gaan.

  Webmaster 12 juli 2010

 • Hallo Freddy,
  heb je enig idee wie op het "onzalige "idee is gekomen om vrijwel de volledige parkeergelegenheid aan de Kaloot af te sluiten met betonblokken. Juist nu het er erg druk is, straks nog bonnen uitschrijven voor parkeren aan de weg en het feest is compleet. Een nieuw pesterijtje van de havenbaronnen ? of mis ik iets ?
  groeten, Martin

  Martin v N. 1 juli 2010

 • Er is voor Addie den Herder een gedenkplaats gemaakt waar je een condoleance, kaarsje of herinnering kan plaatsen.
  http://dierbareherinneringen.nl/addie-den-herder/

  Peter 1 februari 2010

 • Dank Martin voor jullie steun.
  Dit is nog steeds nodig want ondank alle weerstand blijft men tegen beter weten in vasthouden aan het meest onzinnige plan om natuur te vernietigen in de Westerschelde terwijl juist natuurherstel nodig is in dit kwetsbare gebied.

  Duiven vinden gemakkelijker hun weg terug over het strand dan boven gigantische containerkranen!

  Freddy van Nieulande 10 april 2009

 • Hoi Ome Freddy, mooi site, ga zo door . Wij steunen je en hopen nog lang met het hele gezin van de Kaloot te genieten.

  Martin van Nieulande 2 april 2009

 • Hallo Albert,

  Ik heb de link aangepast.

  Je site wordt mooier en mooier

  Freddy van Nieulande 28 maart 2009

 • Mijn website heeft een andere URL gekregen:

  Nieuwe URL van de Insecten fotosite:

  http://www.ahw.me

  Albert de Wilde 23 maart 2009

 • De excursie door jou en Harry georganiseerd was, ondanks het slechte weer een geweldige ervaring. Bedankt voor het beschikbaar stellen van de foto's en mijn complimenten met je fraaie website

  Ton Stegink / Werkgroep Geolog 29 oktober 2008

 • Ha Freddie,

  ik zet het bestandje van de WCT als pdf-je op de werkgroepsite (prikbord).
  Mooie foto's trouwens op je site.

  groetjes uit Goes.

  Jan

  Jan de Quaasteniet 27 augustus 2008

 • Een paar keer per jaar fiets ik van Goes naar de Kaloot, als ik daar als 67 jarige geen twee uur over deed kwam ik er vast vaker. Het strandje heeft altijd leuke vondsten op geleverd aan fossiele schelpen.Ik ben nu bezig ze op naam te brengen met behulp van de community. Natuurlijk is het zo dat niet iedereen geinteresseerd is in die oude natuurschatten, maar als ik zie dat het voor vele gezinnen met kinderen ook een heerlijk strandje is en dicht bij huis....Waar vinden we zoiets nog, ten oosten van Vlissingen? Laten we er dus maar voor vechten om het te behouden.
  Men laat in Zeeland op heel veel andere tereinen werkgelegenheid verloren gaan.
  Kan dit er ook nog wel bij. Dan houden we tenminste iets over om de vrije tijd te vullen.
  De Kaloot moet dus maar blijven!

  Maria Luteijn 26 augustus 2008

 • Hey Freddy,

  Dat ziet er goed uit man. Door zo´n site te bezoeken snappen mensen pas wat al die Kaloot-defenders bezielt.

  Peter Moerdijk 22 augustus 2008

Omhoog