Atelier De Schilderij

Communities

ZeelandNet

Atelier De Schilderij

Welkom bij Atelier De Schilderij

39.588 bezoekers 6 leden Log in

Atelier De Schilderij

Begin mei 2011 zijn wij met ons atelier neergestreken in de voormalige supermarkt van Camping Olmenveld te Serooskerke. Een superplek! We hebben er bijna 8 jaar met veel plezier gezeten en moesten toen uitzien naar een nieuw onderkomen. Dat is gelukt!

Eind 2018 is het atelier verhuisd naar Aagtekerke. We hebben een klaslokaal tot onze beschikking gekregen van de voormalige basisschool. Een heerlijk warm en licht plekje. De deur staat ook hier weer open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen of wil schilderen, dan wel  met klei werken.  De koffie en thee staat klaar, meestal met iets lekkers erbij.

Kom maar eens binnen en proef de sfeer.

Even voorstellen.

Mijn naam is Emke de Heus, woonachtig in Westkapelle.

Ik heb diverse cursussen en workshops aquarelleren gevolgd bij Joke Plomp en Sjoerdtje Hak. Verder heb ik een gedeeltelijke opleiding gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk in Belgie, waar ik vertrouwd ben geraakt met diverse technieken en het werken met olieverf.
Schilderen is heerlijk, ontspannend en voordat je het weet zijn er een paar uren voorbij. 
Van lieverlee ben ik op avontuur gegaan met klei. Ook dat doe ik erg graag. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld en moeilijk te zijn. Er staat een oven in het atelier, zodat alles kan worden gebakken.
Het plezier van dit alles wil ik graag overbrengen op andere mensen. Daarom is iedereen welkom om tijdens de openingsuren eens binnen te komen om te kijken of te ervaren wat het met je kan doen.

 

Wat doen we zoal?

De tijd vliegt en we hebben niet stil gezeten. Elke week zijn er mensen komen schilderen of boetseren tijdens het Open Atelier. Veel mensen vinden het fijn om zomaar binnen te stappen en lekker aan de slag te gaan. Sommigen komen een paar keer en houden het dan voor gezien en anderen komen trouw elke week. Het kan allemaal. Je hoeft geen bedrag van tevoren te betalen en je dan verplicht voelen om te gaan. Je betaalt per keer. Het zijn altijd gezellige en ontspannende middagen en we gaan hier ook zeker mee door.

In de loop der jaren is er weleens het een en ander veranderd. De openingstijden zijn een paar keer veranderd. Er zijn wat vaste mensen vertrokken en er zijn andere mensen bij gekomen. We moesten verhuizen van Camping Olmenveld in Serooskerke naar Aagtekerke. Het was jammer daar weg te moeten, maar nu is iedereen weer dik tevreden.

Twee keer per week is het atelier open voor iedereen, die wil komen. Daar buiten kunnen groepen (bijvoorbeeld voor een vriendinnendagje) een afspraak maken om te komen. Bovendien wil ik bij voldoende belangstelling schilderworkshops gaan geven.

Het Open Atelier gaat zomer en winter door, behalve op feestdagen. Het atelier is alleen gesloten als het echt niet anders kan.

Bent u nieuwsgierig geworden? U bent altijd welkom om binnen te lopen en even rond te kijken, iets te kopen of zelf te werken. De koffie staat klaar. Voor de zekerheid kunt u altijd even bellen.

Voor openingstijden: zie verderop.

 

Info

email: [email protected]

tel. Emke  : 06 12 09 69 67 

                 

 

Open Atelier. Wat houdt dat in?

 

Op maandag- en donderdagmiddag houden wij Open Atelier. Dat houdt in dat u van 13:30 - 16:30 uur welkom bent om in ons atelier te komen schilderen. U neemt uw eigen materiaal mee en kunt dan samen met anderen gezellig een middagje bezig zijn. De kosten bedragen € 5,-- per persoon. De koffie/thee kost  €0,50. De ezels van het atelier zijn vrij te gebruiken. Indien gewenst geven wij advies. Heeft u nog nooit geschilderd? Dan helpen wij u graag op weg. Heeft u (nog) geen eigen materiaal? Dan kunt u dat tegen vergoeding van het atelier gebruiken (zoals verf, houtskool, papier, enz.). We hebben ook wat doeken in voorraad, die u eventueel bij ons kunt kopen. Wat staat er nog in de weg om u bezig te (gaan) houden met deze geweldige hobby?

U kunt ook aan de slag met klei. Er is altijd wel wat klei in voorraad.

Wilt u dat allemaal een keer zien of  proberen? Kom dan vrijblijvend even rondkijken of ga direct aan de slag. U bent van harte welkom!

Openingstijden

Wilt u eens een kijkje komen nemen of zelf aan de slag dan kan dat op de volgende tijden:

maandag           13:30 - 16:30 uur

donderdag        13:30 - 16:30 uur

U bent van harte welkom. Wij staan u graag te woord.


Adres: Agathastraat 3
            4363 BC Aagtekerke

Omhoog