Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Communities

ZeelandNet

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

20.433 bezoekers 1 lid Log in

Stormvogels


Stormvogels

Met in het bos en langs het strand gevonden veren kun je de gekste dingen maken. Heel simpel een stuk (drijf) hout of andere basis gebruiken om de veren in te steken. Voor mijn stormvogels heb ik met een gatenzaag schijven uit een stuk multiplex gezaagd en rondom gaatjes geboord waar veren ingeprikt zijn. Even de juiste veren uitzoeken dat ze dezelfde kant opsteken en met een beetje lijm onder een hoek in de houten schijf fixeren. De houten schijf zit in het midden losjes aan een schroef bevestigd zodat de schijf kan draaien. Bij een beetje wind begint de schijf door de veren te draaien, dus vormt een "stormvogel" een leuke tuinversiering of vogelverschrikker.

Een stormvogel met als basis een oud slotpaneeltje, de veren en de schroef voor de rotor zitten ertussen geklemd.

Hele simpele stormvogel, plankje hout, wat rommel uit de knutseldoos als gezicht, en wat extra veertjes voor de versiering. Ze staan in de volkstuin als vogelverschrikker..

Een dubbelrotor, de voorste draait tegengesteld aan de achterste en door de verschillende hoek van de veren aan de voor en achterrotor ook met verschillende snelheid. De 2 veertjes in het midden zetten de molen tegen de wind in.

Een heel fluffy stormvogel, door de slappe veertjes moet het stevig waaien. Stukje drijfhout en extra veertjes als romp.

Een stormvogel met extra beweging erin. De rotor zit niet aan een schroefje, maar aan een as die een ander wieltje aandrijft.

Aan dat wieltje zit een stangetje wat aan beide kanten een stukje hout beweegt waar grote penveren aanzitten. Hierdoor klappert de stormvogel met zijn vleugels als de rotor draait.

De vorm is geïnspireerd op de grote libelle's in het Poelbos, de 6 rotorveren zijn onder een grotere hoek geplaatst zodat de rotor langzaam draait en wat meer kracht kan zetten.

Omhoog