Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Communities

ZeelandNet

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

Oude Fleischmann modeltreinen + LGB

21.196 bezoekers 1 lid Log in

Tuinspoor pagina

Een community over oude Fleischmann modeltreinen en LGB


Als je, net als ik, al vele jaren een treinhobby hebt, dan staat het huis vol treinen en heb je al vele maandsalarissen aan exotische en speciale modellen uitgegeven, weer verkocht, weer wat anders voor teruggekocht etcetera. Ik ben het langzamerhand een beetje zat met het steeds groter en beter willen, het electronische gedoe, dure decoders moeten kopen voor nog duurdere lokomotieven en een modelbaan die zelf nauwelijks meer te besturen valt omdat je een diploma hogere wiskunde nodig hebt om de besturing op de juiste wijze via de computer te laten lopen. Been there, done that, got the T-shirt..

Wat ik wil, is terug naar de oorsprong. Het prutsen met iets wat ik van A tot Z begrijp, het verbazen over de mooie manier van bouwen (liefst niet teveel plastic en geen canmotoren als het kan) en de lucht van ozon en olie als er een trein de rails op wordt gestuurd. Maar ook simpelweg dat de hobby in de oorspronkelijke vorm helemaal niet zo heel duur is en het opknappen van oude loks, mits compleet, ook een leuke hobby is..

Op een beurs bij toeval in een graaibak met defecte loks een frans strijkijzer van Fleischmann gevonden. Zamac model (spuitgietwerk van zink en aluminium legering), volledig metalen frame, draaistellen etc. Ondanks de bijna 50 jaar was het ding na een servicebeurtje weer prima in orde en rijdt zoals je een moderne modellok zou willen zien rijden. Soepel, geruisloos en gracieus. Daarmee was ik voor het oude Fleischmann spul ook verkocht. Op beurzen volop te krijgen, genoeg onderdelen te vinden en als je een beetje zoekt voor mooie prijsjes te krijgen.

Wat ik ook erbij meeneem, de gebakjes kom je vaak in graaibakken tegen op de beurs, zijn oude lokjes met bijzondere aandrijvingen of die anderzins interessant zijn. Gewoon omdat ik ze leuk vind. Ook deze grabbelbakkenzooi komt aan bod op deze pagina's. Er is in diezelfde bakken ook heel veel leuk spul te vinden om mee te knutselen of om goedkoop een complete lange trein op de rails te zetten. Details vallen in een lange trein minder op, dus zijn de goedkopere wagentjes daar prima voor te gebruiken.

Al met al zijn deze pagina's een tribute to toytrains zoals ze vroeger waren. Simpel, goedkoop en bedoeld om mee te spelen..

Veel leesplezier!

Nieuws

Omhoog