Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.906 bezoekers 182 leden Log in

SPOOM


Spoom

p.p.1 glas champagne, of zoals ik gebruik Freixenet demi sec, 1 bolletje sorbetijs p.p., ik vind cassis of frambozen het lekkerst, maar kies je eigen favoriete smaak, maar het moet sorbetijs zijn. AH heeft citroen en cassis sorbetijs, en een feestelijk rietje en een lange sorbetlepel

je kunt natuurlijk ook sorbet ijs bij de ijswinkel kopen, laat dan gelijk bolletjes maken, die in je glas passen, en vries ze snel in, dat scheelt je werk, en is zo gemakkelijk.

maak anders zelf na het kopen bolletjes en vries ze zo in, dat ze niet aan elkaar vriezen! gemak dient de mens.

voor de kleintjes kun je kinderchampagne gebruiken, dan voelen ze zich heel erg groot! je kunt van die leuke rietjes kopen, met figuurtjes er aan, die zijn voor de kinderen natuurlijk helemaal leuk, trouwens sommige ouderen vinden het ook wel lollig. anders kun je misschien van die chique cocktail rietjes krijgen, ook heel erg feestelijk.

een spoom komt na de amuse, voorgerecht en soep, en voor het hoofdgerecht, en behalve dat het erg lekker is, is het goed voor de spijsvertering, en enorm feestelijk! je vult een glas met champagne, hou het glas goed schuin, dan bruist het minder , en blijven de bubbeltjes in de drank, waar ze horen. zorg dat er genoeg plaats over is om er voorzichtig een bolletje ijs in te laten glijden, serveer met het rietje erin, en de sorbetlepel op het schoteltje.

Veel plezier, en geniet van een heerlijke dag, hou het ontspannen, en werk zo veel mogelijk voor, dan heb je zelf ook wat aan je dag, en de gasten of familieleden zien je er graag bij!

Omhoog