Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.296 bezoekers 182 leden Log in

Vitello tonnato:koud kalfsvlees met tonijn


Vitello Tonnato

ingredienten:

1 blikje(ca.200 gram) tonijn op olie, 2 ansjovisfilets, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels mayonaise, 1/8 liter zure room, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels gesnipperd peterselie, 2 eetlepels kappertjes, 350 gram kalfscarpaccio,tegen de feestdagen beslist weer verkrijgbaar bij a.h. of een andere goede supermarkt, kwartjes citroen, enkele toefjes peterselie.

giet de tonijn af, snijd de ansjovis in stukjes. pureer de tonijn en de ansjovis, met de citroensap, mayonaise en de zure room tot een rulle saus( gebruik als je hebt de moulinette, prrrt, prrrt, of anders de staafmixer) als de saus iets te dik is kun je 'm vermengen met 2 eetl. water of witte wijn. maak de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor.

maak een spiegel van de saus op het bord(doe een lepel van de saus op het bord en maak met de achterkant van de lepel een bodempje) en bedek voorzichtig het bord met het kalfsvlees. druppel er nog wat saus overheen en bestrooi het bord met de overgebleven peterselie en kappertjes, garneer de schaal met de citroentjes en toefjes peterselie. heerlijk met versgebakken ciabatta, of het nieuwe breekbrood van AH, ziet eruit als een bloem, met verschillende zaden erop, staat erg leuk, en smaakt heerlijk! als je dit gerecht maakt als voorgerecht, dan is het genoeg voor 6 personen, als hoofdgerecht adviseer ik er een frisse salade bij, met croutonnetjes en spekjes, dan is het geschikt voor 4 personen.

een ideetje voor de 2de kerstdag, of oudejaarsavond, eet smakelijk

Omhoog