Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.224 bezoekers 182 leden Log in

HUTSPOT op mamma's wijze *


 

HUTSPOT :

men neme:

2½ kilo kruimige aardappelen, de blauwe zakken, 1½ kg. gesneden peen en uien, liefst gescheiden(AH), 4 ons gerookt ontbijtspek, die je zelf moet snijden , 600 gr. magere  riblappen, , zout, peper, of 2 jamlepels vegeta, 3rode uien, 6 tenen knoflook, , takje thijm, takje rozemarijn, als je verse hebt, is dat natuurlijk nog lekkerder, 3 blaadjes laurier, 1½ pakje croma, naar wens nog wat harissa, zie ditjes en datjes, ook kun je wat gebroken chili nemen, die vind je meestal op de markt bij een kraam die van die zakjes kruiden verkoopt

begin zeker 4 uur van te voren met het vlees, neem je net als ik een petroleumstelletje dan kun je rustig 's morgensvroeg al beginnen,dan heb je de tijd om het lekker gaar te laten worden. neem een gietijzeren pan en laat daarin de croma bruin worden, laat het vlees om en om bruin worden, en doe de kruiden erbij, vegeta of peper en zout, een fijn gesneden ui,, de fijngehakte knoflook, de laurierblaadjes, de thijm, rozemarijn, basilicum, en de harissa bij het vlees , roer het voorzichtig door de jus, en laat zeker , 4 uur sudderen liever langer, dan korter! af en toe effen checken indien nodig wat warm water toevoegen. doe de geschilde aardappelen in een grote pan en zorg, dat de aardappelen met wat zout net onderwater staan, doe daar bovenop de uien, en daar bovenop de peen, kook dit ± een ½ uur, ondertussen kun je het spek snijden en lekker bruin bakken in een kluitje croma, mensen die geen varkensvlees eten kunnen dit stukje overslaan, zonder is ook heel lekker. als het vlees gaar is , haal het dan uit de pan en haal de kruiden uit de jus, voeg er wat water met vegeta aan toe en roer met de garde tot de jus gebonden is, . zijn de aardappelen gaar, giet dan alles af, en stamp met de stamper alles goed doorelkaar, doe  het spekvet erbij, en ook het klein gesneden vlees en wat jus, proef of er nog wat peper bij moet  dien op in een grote schaal, op je bord maak je in de hutspot een kuiltje en giet daar nog een lepeltje jus in,strooi er wat spekjes over en mmm lekker. Eet smakelijk

 

Omhoog