

ingredienten:
500 gram biologisch rundergehakt
1 zakje ah gehaktmix, zie foto
1 rode paprika
1 prei filink mooie
1 grote ui
1 eetlepel sambal badjak
1 heel ei, en een dooier
croma vloeribaar
2 witte boterekammen
2 grote knoflooktenen
1 koffielepel vegeta, of bouillonpoeder
een zakje juspoeder
begin 's ochtends met de voorbereidingen, maal de knoflooktenen in een moulinette, daarna maal je het brood fijn, de resten van de knoflook komen dan gelijk mee.
snipper het lichtgroene deel van de prei en was dit.
was en snijd de rode paprika in heel kleine blokjes
snipper de ui
neem van de paprika 75 gram, de prei ook 75 gram en van de ui 100 gram, de rest gebruik je straks voor de jus
de ui en paprika bak ik even aan tot ze half gaar zijn, even op een bord en laten afkoelen
alle ingredienten in een flinke schaal en heel goed doorkneden tot alles goed verdeeld is.
dan met huishoudfolie goed afdekken en enkele uren in de koelkast laten rusten, de smaken trekken dan goed in.
's middags 4 à 5 ballen maken, kijk maar hoe groot je ze wilt hebben
en in een liefst gietijzeren braadpan in de croma braden, eerst wat hoog, rondom, dan krijgen ze een lekker korstje, niet laten aanbranden, blijf er bij en keer ze regenmatig om.
dan op een sudderpitje laten garen weer regelmatig omdraaien.
gas uit en laten rusten
na een uurtje de ballen uit de pan halen en de pan weer verwarmen, de jus afblussen met een beker warm water met een lepeltje vegeta of bouillonpoeder
dan de ui, paprika en prei die je over hebt in de pan erbij doen en laten sudderen
na een kwartiertje als de groenten gaar zijn een zakje juspoeder erbij doen goed met een garde roeren en dan de gehaktballen weer in de pan, regelmatig keren, en als ze warm zijn serveren, met een lepel jes, heerlijk bij de warme maaltijd of met een boterham
deze ballen zijn ook de volgende dag nog heerlijk sappig en kunnen dan in de jus verwarmd worden of koud gegeten worden, een traktatie.
- AARDAPPEL-GROENTENSCHOTEL
- AARDAPPELEN MET OLIJFOLIE EN OREGANO
- AARDAPPELSALADE VOOR BIJ DE BBQ
- AARDAPPELSOEP*
- AARDBEIEN TOETJE
- AARDBEIENMILKSHAKE
- AARDBEIENVLAAI
- ALLES IN ÉÉN POT GERECHT VAN MAMA
- AMUSE met gerookte kipfilet
- AMUSE NR. 1
- AMUSE nr. 4
- Amuse nr.2 *
- Amuse nr.3 *
- AMUSE VAN GEROOKTE ZALM
- AMUSE, COQUILLES OP EEN BEDJE CANTHARELLEN
- APPELCAKE VAN MARIANNE
- APPELGELEI
- APPELTAART VAN OMA
- ASPERGE MINI QUICHES (koffietijd recept)
- ASPERGE-OVENSCHOTEL
- ASPERGE-QUICHES
- ASPERGES MET EEN SAUCE HOLLANDAISE
- ASPERGES MET MORNAYSAUS
- ASPERGES, GEKOOKT
- ASPERGESOEP, EXTRA ROMIG
- Aubergine schotel uit Griekenland
- AUBERGINES GEVULD MET ZEEVRUCHTEN
- AVOCADO-SOEP, koude
- AZIATISCH WOKKEN
- BANAAN IN SPEK voor de barbeque
- BARBECUE RECEPTEN
- BBQ MAISKOLVEN OP DE BBQ
- BBQ SAUS
- BBQ TJET
- BIETENSALADE MET ZURE HARING
- BLOEMKOOLSALADE
- BLOEMKOOLSCHOTEL VAN ILSE UIT ZOERSEL
- BOERENOMELET*
- BOERENPOT*
- BOEUF BOURGUIGNON OP MIJN MANIER
- BORRELHAPJE DE LUXE
- Bosnische gevulde paprika's
- BOSPADDESTOELENCREMESOEP
- BOULETTEN IN TOMATENSAUS
- BRUINE BONENSOEP VAN MARIANNE
- CAJUN FOOD, kipblokjes met pasta
- CAKE MET CITROEN EN CHOCOLADE met een TIK
- CAPUCIJNERS MET.......HEEL VEEL
- CARPACCIO MET PESTO EN PARMEZAANSE KAASKRULLEN
- CEVAPCICI, Bosnische Worstjes
- CHAMPIGNONRAGOUT MET RIJST
- champignonsoep
- CHAMPIGNONSOEP DE LUXE
- Chili con Carne, volgens mamma *
- CHOCOLADE TAART in uitvoering
- COCKTAIL
- Cranberry-compote *
- CREPES SUZETTE
- ditjes en datjes
- DRAADJESVLEES van MAMMA
- DRESSING voor de SALADE
- ERWTENSOEP uit MAMMA'S KEUKEN
- FETA , GEBAKKEN
- Franse Uiensoep *
- FRIETJE STOOFVLEES
- FRITTATA MET AARDAPPELEN EN SURIMI-CHUNKS
- GARNALEN IN KNOFLOOKSAUS
- GARNALEN MET GEBAKKEN GROENTE
- GARNALEN MET KERRIE-RIJST
- GARNALEN PIKANT, VAN DE BBQ
- GARNALENBOUILLON
- GARNALENKROKETJES UIT ANTWERPEN
- GATBOTERHAMMETJES
- GAZPACHO*``
- gebakken kaas met tomaten*
- GEBAKKEN MIE MET VLEES
- GEFRITUURDE MOSSELEN met een zoet pikant sausje*
- GEGRATINEERDE GARNALEN*
- GEGRATINEERDE MOSSELEN
- GEHAKTBALLEN VOOR DE COLLEGA'S
- GEMARINEERDE GARNALEN
- GEMARINEERDE VARKENSFILET
- GEPOCHEERDE PEER met GEITENKAAS en HONING
- GEPOFTE AARDAPPEL
- GEROOKTE ZALMSOEP
- GEVULD STOKBROOD VAN INGRID
- Gevulde eieren
- GEVULDE INKTVISJES
- GEVULDE ZALMFOREL OP DE BARBECUE
- GOUDGELE TOSTI'S
- GOULASH MET KOLBASZ
- GOULASH van OMA
- GOULASH volgens mamma's recept*
- GOULASH VOOR PIM, ZEER PIKANT
- Griekse Amandelzandkoekjes
- GRIEKSE GEHAKTBALLETJES
- Griekse Kippenballetjes in tomatensaus.
- GRIEKSE OVENSCHOTEL*
- GROENE ASPERGETIPS GEWOKT IN TRUFFELOLIE
- GROENE GEWOKTE ASPERGES
- GROENTESOEP UIT OMA'S KEUKEN
- GYROSFLAPPEN
- HACHEE
- HAMBURGER, maar dan anders
- HARTIGE TAART
- HEMELSE KIPFILETS
- HERDERSGEBRAAD van JANNEKE
- HUTSPOT op mamma's wijze *
- HUTSPOT MET WORST
- HUZARENSALADE ZOALS MAMMA 'M MAAKT!
- IJSBERGSLA, ROERGEBAKKEN
- INFO-Shiitake-Paddenstoel
- ITALIAANSE KALFSLAPJES
- ITALIAANSE KIPSCHNITZELS VAN MARIANNE
- KAASBOTERHAMMETJES GEBAKKEN*
- KAASFONDUE
- KAASSAUS voor PASTA
- Kabeljauw in roomsaus met citroen
- KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VBERDI
- KALFSLAPJES MAMMA MIA
- KALKOEN VAN MAMMA, GEVULD MET MAMMA'S EIGEN MIX *
- KAPUCIJNERS MET PIKANT RUNDVLEES
- KERRIE RUNDVLEES
- KERSTBOMBE
- KERSTGROENTE
- KERSTSOEP 2013
- KETJAPKIP, GEWOKT
- KIP SZECHUAN
- Kip-Kerrie met rijst
- KIPBLOKJES IN PIKANTE ZOETZUURSAUS
- KIPFILET MET CHAMPIGNONS
- KIPFILET MET ROMIGE WITTE WIJN/KRUIDENSAUS
- KIPFILET ROERGEBAKKEN
- kippenbouillon voor de koude avocadosoep
- Kippensoep, met een grieks tintje
- KIPSALADE, een soort waldorfsalade
- KIPSANDWICHES VOOR DE PAASBRUNCH
- KIPSTOOFPOTJE
- KNOFLOOKSOEP
- KNOLSELDERIJ-SOEP
- KOOLHYDRAATARM WOKGERECHT
- KOOLHYDRAATARME OMELET
- KOUDE YOGHURTSOEP
- KRAB QUICHE
- KRABBEPOTEN MET COCKTAILSAUS
- KRABKROKETJES
- KRABSCHELPJES
- KREEFTENSOEP
- LAMSKOTELETJES MET KAAS, ARNI PALIKARI
- LAMSVLEES met PEULTJES en MANGO
- LIMONCELLO'S DELIGHT
- MAISKOLVEN OP DE BARBECUE
- MARTABAK,een indonesische snack
- MINI QUICHES VOOR BIJ DE BORREL
- Mini-Blini's *
- Moederdaggerecht
- MOSSELEN OP Z'N SPAANS *
- MOSSELEN UIT DE WOK VAN INA
- MOSSELSPIESJES
- MOSTERDSOEP MET SPEKJES
- NASI GORENG OP Z'N ZIERIKZEES
- OCHTENDMIX SPECIAL
- OCTOPUS/ZEEVRUCHTENSALADE
- OMELET DE LUXE
- Omelet met rijst*
- OMELET voor de PAASBRUNCH
- Oosterse Kipfilet met groenten
- OP NAAR DE 500.000
- OSSENSTAARTSOEP
- OVENSCHOTEL MET PAPRIKA
- Paasbrunch
- PAASBRUNCH KLEINE QUICHES
- PAASBRUNCH=SANDWICHES
- PAASSALADE
- PAASTOETJE, advocaatmousse
- PANGASIUSFILET GEBAKKEN
- PANNENKOEKENRECEPT VOOR GLENN
- PAPRIKASALADE LAUWWARM GESERVEERD
- PAPRIKASOEP met TOMATEN
- PASTA MET ZALM OP CARBONARA BASIS
- PASTA SALADE
- PIKANTE KRIELTJESSCHOTEL
- PIKANTE MALSE KIPFILETSTUKKEN
- PIKANTE SPRUITJES
- PIKANTE TOSTI'S
- PIZZA van het HUIS
- PORTSAUS
- PREISOEP OP OMA'S WIJZE
- PREISOEP VOOR AJSA
- PREISTAMPPOT MET EEN SPAANS TINTJE
- PREISTAMPPOT VERNIEUWD
- PRUTTELPOTJE MET RODE WIJN
- QUACAMOLE, mexicaanse avocado-dip
- Quiches
- RATATOUILLE
- RATATOUILLE*
- Rijst met een smaakje
- Rijst-Gehaktschotel
- ROOKOVENS
- ROSEVAL AARDAPPELTJES MET ROOM EN PARMEZAANSE KAAS
- ROSEVALAARDAPPELTJES MAKKELIJKE MANIER
- ROSTI
- Rozemarijn-thijm-knoflook olie
- RUNDERREEPJES MET KRIELTJES EN GROENTE, GESTOOFD.
- RUNDERSTOOFPOTJE MET HARDE TARWEGRIES
- RUNDVLEES MET EEN INDISCH TINTJE
- RUNDVLEES MET EEN INDONESISCHE DRAAI
- SAGANAKI gebakken feta
- SATEH MET GEROOKTE SPIESJES
- SATEH VAN MAMMA
- SATEH VAN HUIB
- SATEHSAUS van MAMMA
- SAUS voor bij Wild, Kalkoen, of Vlees.
- SCHOTSE HAVERMOUTKOEKJES van CAROLINE
- SEMOER DAGING
- SERANO HAM
- SHOARMABROODJES
- SINTERKLAAS-KWARKTAART
- SINTERKLAASCAKEJES
- SLANKE LIJN RECEPT
- smakelijk hapje vooraf
- SMOORSTICKS VAN INA
- SNELLE PREISTAMPPOT VAN PETRA
- SNIJBONEN MET DOPERWTEN, net even anders
- SPAGHETTI à la MAMMA
- SPAGHETTI van OMA
- SPAGHETTI-SAUS VOOR MAMA
- Spare Ribs met koude knoflooksaus
- SPEENVARKENKOTELETJES
- SPERCIEBOONTJES PIKANT
- Spinazie, roergebakken
- SPOOM
- SPRUITJES MET PIJNBOOMPITTEN VOOR DE KERST
- STAMPPOT SPRUITJES en KNOLSELDERIJ
- STOOFPEERTJES IJS
- STOOFPEERTJES van OMA SAARTJE
- STOOFPOTJE
- SUPER GEHAKTBALLEN
- SWEET PATATOES gebakken
- TAGLIATELLE à la MAMMA
- TAGLIATELLE MET CARBONARA-SAUS
- TAGLIATELLE MET SAUS EN KIP
- TARTAARSAUS
- Thai's vlees/vis/groentenschotel
- THAISE BALLETJES MET RIJST EN PIKANTE KOMKOMMER
- THAISE KIPREEPJES MET MADRASKERRIE
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIRAMISU
- TIROSALATA, feta-salade met spaanse peper
- TJAP TJOY
- TJAP TJOY vernieuwd
- TOETJE NA
- TOETJE VOOR KOOS
- TOFFE BALLEN
- Tomatenrijst
- TOMATENSOEP OP ZIJN BEST
- Tractatie voor bij de koffie of als toetje
- TURKSE TOSTI
- TZAZIKI
- UIENCONFITUUR
- Uw recepten
- valentijn
- VALENTIJNSDESSERT
- VALENTIJNSDINER
- VARKENSFILET IN ITALIAANSE KRUIDENMIX
- VARKENSFILET MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN
- VARKENSFILETROLLADE SPECIAAL VOOR DE KERST
- VEGETA, SPECERIJ UIT DE BALKAN
- VINAIGRETTE
- VIS PAËLLA UIT DE OVEN
- VISBOUILLON
- VISFANTASIE IN WITTE WIJNSAUS
- Vitello tonnato:koud kalfsvlees met tonijn
- VOETBALGERECHT
- VONNE`S VARKENSHAASJES
- VULLING VOOR KALKOEN OF ANDER GEVOGELTE
- werk in uitvoering
- WILDBOUILLON MET SNEEUWVLOKJES
- WILDSOEP
- WINTER5E GROENTESOEP
- WITTE BONENSCHOTEL , SNEL
- Witte Bonenschotel *
- WOKKEN
- WOKKEN MET KIP EN ANANAS
- WOKKEN MET KIPFILET
- WOKKEN MET TAPENADE
- WOKKEN MET TERIYAKI-SAUS
- ZALMFILET met citroenbotersaus
- ZALMMOUSSE
- ZALMSALADE
- Zeekraal van Carlos
- ZOETE FLAPJES MET EEN GRIEKS TINTJE
- ZOMERSALADE
- ZUURKOOLGOULASH