Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.496 bezoekers 182 leden Log in

KNOLSELDERIJ-SOEP


KNOLSELDERIJ-SOEP

ingrediënten:

4 liter water
2 x knolselderij, grote
½ winterwortel
prei
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
handje peperkorrels, ik heb 4 kleuren
350 gram soepvlees
10 koffielepels vegeta of bouillonblokjes naar smaak
3 flinke sjalotten
4 teentjes knoflook
1 spaanse peper
4 flinke aardappelen
eventueel allesbinder
¼ room
olijfolie
croma
15 gram selderij, gewassen
een ons bacon in plakjes in reepjes knippen en uitbakken
pakje bieslook

zet alles voor de bouillon klaar, schil de wortel en snijd deze in stukken, maak de sjalotjes schoon en snijd ze in vieren, ontvel de knoflook en plet die , haal het steeltje van de spaanse peper en snijd 'm in de lengte door, was de prei en snijd ook deze in stukken . 
maak de bouillon, doe een scheutje olijfolie met wat croma in een grote soeppan, verhit dit en doe daar het soepvlees bij, bak dit bruin.
doe er dan de wortel, de prei, de spaanse peper, sjalotjes, knoflook, het handje peper, de vegeta of bouillonblokjes, de laurierblaadjes, de kruidnagel, en de selderij erbij, en fruit dit even aan.
doe het water erbij, wacht tot het kookt, en laat dan op een klein pitje ongeveer 3 uur trekken, in het totaal zal de bouillon ongeveer ¼ inkoken, dit maakt de bouillon alleen maar lekkerder en sterker.
zeef de bouillon en doe er 1½ knolselderij, gewassen, geschild en in stukken gesneden in en de 4 grote geschilde in stukken gesneden aardappelen.
laat dit ongeveer een half uurtje garen.
ondertussen de ½ knolselderij schillen, en in kleine dobbelsteentjes snijden, ½ x ½ cm, en bak die in wat olie met croma, lichtbruin.
laat het in een zeef even uitlekken.
als de knolselderij en aardappel gaar zijn, de staafmixer er in en goed pureren.
breng de soep op smaak, met zout en of peper, ik vind grof gemalen peper het lekkerste, ook kun je dan zien of de soep de dikte heeft die jij graag ziet, kan nog wat meer gebonden worden door wat allesbinder er door te strooien
verwarm de room en voeg die bij de soep.
doe de blokjes knolselderij er in en de soep is klaar.
dien op en doe er dan wat garnituur  bij geven, fijngeknipte bieslook, wat snippers uitgebakken bacon en eventueel wat kruidencroutons
Eet smakelijk
Omhoog