Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

KOOLHYDRAATARM WOKGERECHT


INGREDIENTEN:
p.p. 1 kipfilet, 400 gr. italiaanse wokgroente, 1 grote zoete aardappel, chili knoflookolie, peper, zout, beetje vloeibare croma, vegeta, gerookte paprikapoeder

ik had een kant en klare gebakken kipfilet liggen van de dag ervoor, gewoon eentje extra gebakken, die snijd je in blokjes en laat ze in de jus liggen, blijven ze sappig.
heb je dit niet dan even je kipfilet kruiden met peper, zout en paprikapoeder en bakken in wat croma, neem vloeibare dit is beter voor suikerpatienten, nooit vast vet nemen altijd vloeibaar.
als de kipfilet gaar is uit de pan nemen en de jus afblussen met warm water met wat vegeta, ik neem meestal een mok water en een koffielepeltje vegeta, of bouillonpoeder.
de zoete aardappel schillen, gaat heel makkelijk met een dunschiller, afwassen droogdeppen en in blokjes van ongeveer een cm snijden
bak of wokpan nemen, wat chili knoflookolie in de pan doen en de aardappelblokjes hier in bakken, eerst oop een gematigd vuurtje, als ze gaar zijn even wat hoger om te bruinen.
de aardappelblokjes even in een schaal doen pan schoonvegen, weer wat chili knoflookolie in de pan en de groenten  bakken, met een houten lepel in beweging houden, na eneele minuten het gas uit zetten en een deksel op de pan doen, dan gaart het nog even door.
na een kwartiertje kijken of de groente gaar is, mag best beetgaar zijn, en de aardappeltjes en de klein gesneden kipfilet toevoegen, niet alle jus gebruiken, een juslepel is genoeg, even bakken en verwarmen, en klaar is kees, heb je een heerlijk gezond koolhydraatarm gerecht.

Omhoog