Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.151 bezoekers 182 leden Log in

TJAP TJOY vernieuwd


ingredienten:

3 grote kipfilets

½ liter water

2 kipbouillonblokjes, maggy

chiliknoflookolie, die van xenos

zakje gesneden kastanje champignons

1 ui

zakje sjalotjes

1 winterpeen

klein bakje taugé

1 prei

1 bosje lente uitjes

1 rode paprika

1 gele paprika

1 eetlepel sambal badjak

2 eetlepels ketjap asin

1 eetlepel oestersaus

½ eetlepel sesamolie

1 theelepeltje trassie

1 bolletje solo knoflook of 3 tenen

maizena

de kipfilet snijdt het makkelijkste als hij nog licht bevroren is, koop ik verse, dan doe ik het gewoon even in de vriezer tot hij een klein beetje bevroren is.

snijdt er plakjes van, tegen de draad in, ik zet mijn fileermes op de filet en snijd schuin naar beneden, zodat je wat grotere plakjes krijgt, zijn de plakje wat te breed, dan de kipfilet even doorsnijden, met de draad mee.

ik doe de filet dan in een bakje of zakje en leg het in de koelkast, vergeet niet je mes, handen en snijplank goed schoon te maken, i.v.m. het gevaar wat je toch altijd hebt met rauwe kip.

was alle groenten, en maak ze schoon.

de paprika in hapklare brokken snijden, niet te klein. even in een zakje doen

de prei in de lengte in vieren snijden, en schuine stukken snijden van ongeveer 2 cm, daarna nog goed wassen, er zit altijd veel zand tussen de bladeren van de prei.

de lente uitjes schoonmaken en  in schuine stukken van 2 cm snijden, kunnen bij de prei in een zakje

de taugé goed wassen en uit laten lekken.

de ui schoonmaken en in grove stukken snijden zodat er stukken van ongeveer 1 á 1½ cm ontstaan 

de sjalotjes schoonmaken en in de lengte in vieren of zessen snijden, naar gelang de grootte

de knoflook schoonmaken en niet te fijn hakken, de ui, sjalot en knoflook kunnen bij elkaar in een zakje.

dit kun je vantevoren allemaal doen en een uur voor je gaat eten, staat alles dan klaar, ook heel makkelijk als je gasten krijgt.

wat chiliknoflookolie in een diepe wokpan verhitten, de kipfilet er in doen en op hoog vuur om en om schuddend gaar laten worden.

het hete water vermengen met de bouillonblokjes, zodat ze smelten en bij de kipfilet doen.

alle kruiden er bij doen, de sesamolie, oestersaus, trassie, ketjap en de sambal.

even goed laten verwarmen, dat alles goed is gemengd.

dan de winterpeen, en de paprika er in doen en met een deksel erop een kwartiertje laten sudderen.

ondertussen de champignons even bakken in chiliknoflookolie tot het vocht verdampt is.

de ui, sjalotjes, knoflook en de champignons kunnen in de pan.

na een kwartiertje de prei, lente ui en taugé erbij.

nog even laten sudderen en dan afmaken met wat maizena, je doet de maizena in een kop, doe er wat water bij, roer het goed en doe het papje al roerend bij het groente/kipmengsel, tot het gebonden is, kijk even, het moet zo dik zijn als een saus.

direct serveren met witte rijst of gekookte mie, zelf eten wij het altijd met rijst.

Eet smakelijk

Omhoog