ASPERGE MINI QUICHES HET KOFFIETIJD RECEPT
ingredienten:
500 gr geschilde asperges, je kunt ook ongeschilde nemen, dan iets meer en zelf schillen
250 gr ham, zelf in kleine stukjes snijden
3 eieren
1½ dl room
1 zakje sausmix uit een koopmans hartige taart pak
200 gr. geraspte oude kaas
10 plakjes diepvries bladerdeeg met roomboter
bakspray van dr.Oetker
een bakblik voor mini muffins of mini cupcakes 24 st.ik kocht 'm bij xenos
een lepeltje vegeta of een bouillonblokje
een snufje cayenne peper
verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
snijd de asperges in kleine stukjes en kook ze in water met vegeta of bouillonblokje, kip.
5 minuten is eigenlijk al genoeg, laat nog een paar minuten staan en zeef ze dan, de bouillon kun je af laten koelen en invriezen, voor bijvoorbeeld aspergesoep.
snijd de ham in kleine stukjes.
doe de room en de eieren in een hoge maatbeker doe daar wat cayennepeper bij en de sausmix
1 minutt op hoge snelheid mixen en de saus is klaar.
in een schaal de ham, kaas en de afgekoelde asperges, en dit even in de koeling zetten.
het bakblik in spuiten met de bakspray, de bladerdeegplakjes in 4en delen en iedergaatje bekleden met de bladerdeeg, de puntjes gewoon naar binnen vouwen,het moeten bakjes worden.
schep die vol met de vulling, je kunt nu 24 quiches tegelijk maken, of je hebt een 2de blik en maakt ze allemaal tegelijk, ik wacht tot ze klaar zijn na ongeveer 20 à 25 minuten op 175 graden, ze zijn dan goudbruin.
vul de laatste bakjes en bak die weer zoals boven.
je hebt dus ongeveer 38 mini quiches, heerlijk bij een brunch of als borrelhapje