Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.259 bezoekers 182 leden Log in

ALLES IN ÉÉN POT GERECHT VAN MAMA


ALLES IN Ã?Ã?N POT GERECHT VAN MAMA

dit is een gerecht voor in de slowcooker, heb je die nu niet, gebruik dan een zware braadpan en je spaarbrander of een petroleumstelletje.

 

ongeveer 700 gram hacheevlees, 2 bakjes kastanje champignons, 3 rode uien gesnipperd, 1 solo knoflook, croma vloeibaar, bakje baconstukjes, lente uitjes, grote lepel sambalbadjak,, krieltjes in de schil of nieuwe aardappelen vastkokend in de schil en in hapklare brokken gesneden, 2 jamlepels vegeta, 1/8 room, wat allesbinder.

 

de baconstukjes in wat croma uitbakken en in de slowcooker doen, zonder vocht, die gebruik je om het vlees aan te bakken. dit ook in de cooker doen.

uien snipperen en de knoflook, die in wat croma bakken, aan ht eind de sambal erbij en de vegeta, een mok heet water en dan bij het vlees in de cooker.

laat lekker een  3 uur op hoogste stand sudderen.

was en snijd de kastanje champignons, zijn ze erg groot, dan in vieren snijden, kleinere door de helft, bak ze in wat croma tot al het vocht is verdampt, blijf erbij, ze moeten net lekker gaan bruinen, en dan kunnen ze in de cooker.

ondertussen de aardappelen in hapklare brokken snijden en goed wassen, kook ze tot ze beetgaar zijn, dan afgieten en droogstomen 

een kop room in de magnetron verwarmen en bij het vlees doen, bindt het met wat allesbinder.

de cooker dan een tandje terug op de middenstand, de aardappeltjes erdoor roeren, kijk of het niet te droog is, anders nog een klein scheutje room erbij.

lekker een half uurtje laten intrekken en dan de lente uitjes wassen en snijden in stukjes van 1 cm of kleiner, het hele bosje gebruiken en dan door ht gerecht scheppen.

ik deed er nog diepvrieserwtjes bij koken in een pan water met zout en suiker, die kun je erdoor doen, of er naast serveren als niet iedereen er van houdt.

dit is een smakelijke éénpanspot, je eet je vingers erbij op

Omhoog