Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

CAPUCIJNERS MET.......HEEL VEEL


CAPUCIJNERS

INGREDIENTEN: 5 POTTEN CAPUCIJNERS, 750 GRAM DRAADJESVLEES, 3 GROTE EETLEPELS SAMBAL BADJAK, 2 JAMLEPERS VEGETA OF PEPER EN ZOUT,

8 GROTE UIEN, EEN POT ZILVERUITJE ZOETZUUR, EEN POT AMSTERDAMSE UIEN, PICCALILLY, FLESJE VLOEIBARE CROMA,  BLOK MAGER GEROOKT ONTBIJTSPEK, 4 KNOFLOOK TENEN 

HET DRAADJESVLEES IN HAPKLARE BROKKEN SNIJDEN, EN MET WAT CROMA AANBAKKEN IN EEN BRAADPAN DE VEGETA ER OVER STROOIEN OF ANDERS HET PEPER EN ZOUT.

3 UIEN GROF SNIJDEN EN EVEN IN EEN BAKPAN BAKKEN,MET DE GESNIPPERDE KNOFLOOK, AAN HET EINDE DE SAMBAL ERBIJ DOEN EN EVEN GOED DOORROEREN, EN DAN KAN HET BIJ HET VLEES. OP EEN HEEL ZACHT VUURTJE, OP DE SUDDERPIT OF PETROLEUMSTELLETJE EEN UURTJE OF 6 LATEN SUDDEREN, HET VLEES ZAL DAN HEERLIJK MALS WORDEN.

ZELF DOE IK ALLES IN DE SLOWCOOKER, MAAR NIET IEDEREEN HEEFT DIE, IK KAN HET IEDEREEN DIE VAN SUDDERVLEES HOUDT EN STOOFPOTJES AANRADEN, HET WORDT ZO LEKKER DAT JE NOOIT MEER ANDERS WILT.

NEEM WEL EEN GROTE, IK HEB EEN 6.5 L. COOKER EN DAT IS PRIMA VOOR ONS.

TERWIJL HET VLEES GAART, 2 UIEN HEEL FIJN SNIPPEREN EN IN EEN SCHAALTJE DOEN, IK GEBRUIK SOEPKOPPEN ERVOOR, MET VERSHOUDFOLIE AFDEKKEN EN IN DE KOELING BEWAREN.

3 UIEN IETSJE GROVER SNIPPEREN EN BAKKEN IN WAT CROMA TOT ZE LICHTBRUIN ZIJN, AF LATEN KOELEN IN EEN SOEPKOM EN ALS HET AFGEKOELD IS AFGEDEKT IN DE KOELING

DE ZILVERUITJES AFGIETEN EN IN EEN SOEPKOM AFGEDEKT IN DE KOELING

DE AMSTERDAMSE UITJES IDEM.

DE PICCALILLY  IDEM

DE SPEK IN BLOKJES SNIJDEN, NIET AL TE KLEIN, ZE KRIMPEN NOG ALS JE ZE BAKT, IN WAT CROMA DE SPEKJES BAKKEN TOT ZE LICHTBRUIN ZIJN.

DE   CAPUCIJNERS OPENEN EN AFGIETEN IN EEN VERGIET, EVEN AFSPOELEN MET HEET WATER.

DOE HET BIJ HET VLEES EN ROER VOORZICHTIG OM,ZONDER DE CAPUCIJNERS TE KNEUZEN

DOE DE CAPUCIJNERS MET HET VLEES IN EEN GROTE SCHAAL ZET OP TAFEL EN ZET ALLE GEVULDE SOEPKOMMEN ER OMHEEN, NET ALS JE BIJ EEN RIJSTTAFEL ZOU DOEN, MEN NOEMT HET DAAROM OOK EEN HOLLANDSE RIJSTTAFEL.

HET WORDT GEGETEN UIT DIEPE BORDEN, IEDEREEN NEEMT EEN PORTIE CAPUCIJNERS OP HET BORD EN DOET ER WAT VAN ALLE KOMMEN BIJ, DAN EVEN HUSSELEN EN DAN KAN ER GESMIKKELD WORDEN.

HOUDT U NIET VAN PIKANT DAN DE SAMBAL HALVEREN, IK ZELF NEEM DE EETLEPELS MET EEN FLINKE KOP ER OP.

DIT RECEPT IS VOOR 4 TOT 6 PERSONEN EN KAN OOK DE VOLGENDE DAG LEKKER OPGEWARMD NOG HEERLIJK GEGETEN WORDEN.

Omhoog