Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.300 bezoekers 182 leden Log in

GARNALEN PIKANT, VAN DE BBQ


PIKANTE GARNALEN VAN DE BBQ

INGREDIENTEN;

500 GRAM GROTE GARNALEN, IK HAAL ZE BIJ AH, DIEPVRIES OF SLIGRO OOK DIEPVRIES, ONGEPELD, 400 GRAM TONIJN, 2 RODE PEPERS

100 ML OLIJFOLIE, 3 TENEN KNOFLOOK, 150 GRAM CHORIZO, 1 ZAK VELDSLA , 12 METALEN SPIEZEN, STAAFMIXER.

EIGENGEMAAKTE LIMOENMAYONAISE, EEN BAKJE VAN 15 GRAM THIJM, A.H.

DE GARNALEN DIE IK KOOP BIJ AH, PELLEN HEEL MAKKELIJK EN DE DARMKANALEN ZIJN VERWIJDERD, KIJK ZE TOCH NA, JE WEET MAAR NOOIT.

DOE ZE IN EEN SCHAAL, ZORG DAT ZE GOED UITGELEKT ZIJN, DESNOODS EVEN OP WAT KEUKENPAPIER.

SNIJD DE TONIJN IN 12 BLOKJES EN DOE ZE IN DE SCHAAL BIJ DE GARNALEN

DOE DE SPAANSE PEPER AAN EEN VORK EN BRAND ZE ZWART BOVEN HET VUUR, DOE ZE IN EEN PLASTIC ZAK EN SLUIT DIE AF.

DE THIJM WASSEN EN IN EEN PLASTIC ZAK IN DE VRIEZER LEGGEN, ALS HET BEVROREN IS SLA JE ER MEE OP DE AANRECHT, DE BLAADJES LATEN DAN LOS VAN DE STOKJES EN JE SCHUD ZE DAN ZO UIT DE ZAK.

HAAL DE SPAANSE PEPERS UIT DE ZAK EN VERWIJDER HET ZWARTE VEL, SPOEL ZE EVEN VOORZICHTIG AF.

DOE DE HELFT VAN DE THIJM IN EEN HOGE BEKER, DOE DE SPAANSE PEPERS ERBIJ, DE KNOFLOOK EN DE OLIE, VOOR HET FRISSEN ENKELE DRUPPELS LIMOEN.

SCHENK ALLES OVER DE GARNALEN EN TONIJN EN LAAT HET AFGEDEKT IN DE KOELKAST MINIMAAL EEN UUR INTREKKEN, LANGER MAG.

RIJG DE GARNALEN EN TONIJN OM EN OM AAN DE SPIEZEN, GEBRUIK DE HELFT VAN DE GARNALEN, DE ANDERE HELFT RIJG JE MET STUKJES CHORIZO AAN DE ANDERE SPIEZEN.

BAK DE SPIEZEN SNEL OP EEN HETE BBQ, ZOGAUW DE GARNALEN ROZE WORDEN ZIJN ZE GAAR, NIET TE LANG, DAN WORDEN ZE TAAI, OOK DE TONIJN HEEFT MAAR EVEN  NODIG.

SERVEER ZE MET VELDSLA, DIE MAAK JE AAN MET B.V. EEN HONING MOSTERDDRESSING EN SERVEER ER OOK VERSE LIMOEN MAYONAISE BIJ.

JE MAAKT OP DE GEWONE MANIER MAYONAISE, 2 EIDOOIERS IN EEN HOGE BEKER OF ZOALS IK IN DE MAATBEKER, HEEL LANGZAAM OLIJFOLIE ERBIJ DRUPPELEN TERWIJL JE MIXT MET DE GARDES, ALS ALLES LEKKER DIK IS GEWORDEN MAAK JE HET OP SMAAK MET EEN KLEIN LEPELTJE SUIKER, WAT GROVE MOSTERD, EEN PAAR DRUPPELS WORCHESTERSAUCE, LIMOENSAP, ZOUT PEPER EN WAT CAYENNEPEPER, STEEDS EVEN PROEVEN TOT JE DE SMAAK GOED VINDT, DIT IS VOOR IEDEREEN VERSCHILLEND.

ALS DE MAYONAISE KLAAR IS, GAAT ER NOG WAT EXTRA LIMOENSAP DOOR EN OM HET WAT MINDER DIK TE MAKEN KUN JE WAT ROOM TOEVOEGEN, DAT MAAKT DE SAUS ZACHT EN ROMIG.

EET SMAKELIJK, HET WORDT VAST SMULLEN, NATUURLIJK GEEF JE ER WAT VERS STOKBROOD BIJ.

 

het idee voor dit recept kwam van een recept wat ik in allerhande van albert heyn las,  maar ik heb het naar mijn smaak veranderd en aangepast.

Omhoog