Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.175 bezoekers 182 leden Log in

BOULETTEN IN TOMATENSAUS


 

Bouletten in tomatensaus

Gehakt met tomatensaus

Ingrediënten (4 personen)

750 gr varkens-kalfsgehakt

250 gr gerookte spekblokjes

paneermeel

1 vers eitje

350 gr sugo alla toscana tomatensaus

Met gerookt spek

200 ml room

Cajunkruiden

2 uien

Boter

Bereiding (ca 40 min)

Meng het gehakt met de spekblokjes, chapelure, eitje en cajunkruiden.
Maak van deze massa bouletten ( balletjes ).
Bak ze in een ruime pan samen met de ajuin in ringen gesneden bruin aan.
Voeg de tomatensaus en room toe indien nodig bijkruiden.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Serveer zeer warm.

dit is de makkelijke versie, maar wil je de hele lekkere versie, doe dan de spekblokjes eerst licht uitbakken en afkoelen voor je ze in het gehakt doet.

ook de toscaanse tomatensaus vervang ik zelf door mijn eigen saus, maar dat kunt u zelf kiezen.

Omhoog