Bouletten in tomatensaus
Gehakt met tomatensaus
Ingrediënten (4 personen)
750 gr varkens-kalfsgehakt
250 gr gerookte spekblokjes
paneermeel
1 vers eitje
350 gr sugo alla toscana tomatensaus
Met gerookt spek
200 ml room
Cajunkruiden
2 uien
Boter
Bereiding (ca 40 min)
Meng het gehakt met de spekblokjes, chapelure, eitje en cajunkruiden.
Maak van deze massa bouletten ( balletjes ).
Bak ze in een ruime pan samen met de ajuin in ringen gesneden bruin aan.
Voeg de tomatensaus en room toe indien nodig bijkruiden.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Serveer zeer warm.
dit is de makkelijke versie, maar wil je de hele lekkere versie, doe dan de spekblokjes eerst licht uitbakken en afkoelen voor je ze in het gehakt doet.
ook de toscaanse tomatensaus vervang ik zelf door mijn eigen saus, maar dat kunt u zelf kiezen.