Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

ASPERGES MET MORNAYSAUS


ASPERGES MET MORNAYSAUS 

 

schil en kook de asperges volgens het recept in het menu hiernaast, gekookte asperges, en maak ondertussen de mornaysaus.

op de foto boven ziet u bolletjes nootmuskaat, niets is lekkerder dan vers geraspte nootmuskaat, probeer het maar eens, u zult zien, stukken beter.  

Ingrediënten

250 milliliter melk

50 gram echte boter

50 gram bloem

75 gram fijn geraspte kaas (bij voorkeur gruyère zie op de foto hieronder) 1 eierdooier

Peper en zout naar smaak

Nootmuskaat naar smaak.

1 hard gekookt ei

enkele takjes krulpeterselie

Bereiden

Doe de melk in een steelpannetje en breng de melk tot het kookpunt. Zet het vuur nu uit, zodat de melk iets kan afkoelen.Neem een klein kommetje en doe de boter hierin. Laat de boter in de magnetron (laagste wattage) zacht worden.Doe de boter in een pannetje en zet dit op een laag vuur.Voeg het meel toe met behulp van een zeefje (dit om klonters te voorkomen) en blijf roeren. Zo ontstaat een witte roux.Voeg nu geleidelijk de melk toe en laat de saus op een laag vuur wat indikken.Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de eierdooier toe, terwijl je goed blijft roeren.Voeg nootmuskaat peper en zout toe, naar smaak en roer deze door de sausleg de gekookte asperges in een ondiepe langwerpige ovenschaal, doe daar de saus overheen, en nu kunt u kiezen, rasp er nog een klein beetje kaas overheen en zet de schaal even onder de gril, blijf erbij, laat het niet verbranden ofu hakt het ei fijn ook de peterselie en strooi dit over de asperges met saus, dien gelijk op, heerlijk met nieuwe gekookte krieltjes en beenham.eet smakelijk 

 

Omhoog