Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.465 bezoekers 182 leden Log in

ROSTI


RÖSTI

 

                                  

INGREDIENTEN;

500 gram vastkokende aardappelen,

1 ei,

1 flinke ui,

milde olijfolie,

peper, zout,

snufje cayennepeper,  

ongeveer 40 gram fijngerapte parmezaanse kaas, kan ook met gruyère kaas,

en 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel,

100 gram gesneden mager ontbijtspek.

 

de rauwe aardappel grof raspen op uw mandoline, dat is uw schaaf met de grove en fijne kant.

de ui snipperen, heel fijn.

de ontbijtspek heel fijn snijden en bakken in een druppeltje olijfolie, tot ze lekker lichtbruin is, even laten afkoelen.

en alle ingredienten, behalve de milde olijfolie, vermengen.

je vormt er dan platte rondjes van 5 cm in doorsnede en een ¾ cm dik, laat de milde olijfolie goed warm worden en leg de rondjes in de olie, bak ze om en om bruin, houd er rekening mee dat de aardappel en ui rauw zijn, en de kans moeten krijgen om gaar te worden, dus bak ze niet op te hoog vuur, dan worden ze mooi bruin maar niet gaar genoeg.

ze moeten aan het eind wel goudbruin zijn, je hebt er ongeveer 16 rondjes van, dus als bijgerecht voor 4 personen genoeg.

je kunt er nog een wat persoonlijke smaak aan geven, b.v. door wat fijngeknipte peterselie of bieslook door te doen.

het is een erg lekker gerecht en zeer feestelijk, dus goed voor het Paasdiner.

je zou ze dan vantevoren kunnen maken en maar half bakken, vlak voor het diner bak je ze dan af, denk aan de gaartijd.

eet smakelijk

 

Omhoog