TAGLIATELLE MET CARBONARA-SAUS
INGREDIENTEN:
1 doosje verse tagliatelle, albert heyn, 1 zakje carbonara saus van knorr, 150 gram magere ontbijtspek,
2 grote sjalotten, of meerdere kleinere, 4 teentjes knoflook, ½ spaanse peper, vegeta, 4 plakjes cheddarkaas, chili-knoflookolie, ¼ room, 1
dl.water , wil je het wat minder zwaar maken, dan neem je i.p.v. de room en water gewoon halfvolle melk, verse bieslook
de tagliatelle in ruim water koken met wat vegeta of zout.
de klein gesneden spek bakken in de chili knoflook olie, dan de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook erbij doen met de fijngesneden sp.peper,
even laten fruiten.
in een mengbeker de inhoud van het zakje saus doen en de melk, of room met water, goed vermengen en bij de spek en sjalotjes gieten, goed
met een houten lepel roeren.
de plakjes cheddar bij de saus doen en laten smelten, de bieslook fijnknippen en in de saus doen, dit is een recept voor 2 personen, het is zwaar
eten, dus het is snel genoeg, serveer er een lekkere frisse salade bij, je moet aan de vitamientjes denken.
eet smakelijk.