Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

VARKENSFILETROLLADE SPECIAAL VOOR DE KERST


KERST MET VARKENSFILETROLLADE

ingredienten:

1 kg. varkensfiletrollade, ½ zakje sjalottten, 2 eetlepels cranberry-saus, kant en klaar of even zelf maken, kan dagen van te voren, in een schone pot in de koelkast bewaren, zie het recept in het menu aan de rechterkant. enkele tenen knoflook, italiaanse kruidenmix, vers natuurlijk, kastanjes, zijn gekookt te koop neem ongeveer 100 á 150 gram, zout, of vegeta, 2 jamlepels en versgemalen peper, port, en een pakje croma om in te bakken.

 

de rollade insteken met plakjes knoflook, een klein sneetje maken met een aardappelschilmesje de punt insteken, heel veel, dat maakt het vlees heel lekker, dan insmeren met vegeta , de peper er over malen en het vlees rondom aanbakken.

de italiaanse kruiden hier en daar in de sneetjes steken en de kastanjes grof gehakt rond het vlees strooien, zo ook de ontvelde sjalotten, zijn ze erg groot dan even 1 of 2 keer in de lengte doorsnijden, de braadslee of gietijzeren pan in de voorverwarmde oven zetten de oven moet 180 graden zijn en het duurt ongeveer 50 minuten voor de rollade klaar is, het is verstandig de rollade iedere 10 minuten even te bedruipen, zet gewoon de keuken wekker,  dan zet je de oven uit en bedek dan  de rollade met alluminiumfolie en leg het even op een diep bord laat zeker 10 minuten rusten voor u 'm aansnijdt.

door de saus roert u een glaasje rode port en 2 flinke eetlepels cranberry saus, serveer de rest van de cranberry saus of compote hoe je het ook wilt noemen bij het diner

doe de saus in een diepe schaal en schik er bovenop de in plakken gesneden rollade

serveer met gekookte krieltjes en groente naar keuze

EET SMAKELIJK

 

 

Omhoog