Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

SINTERKLAAS-KWARKTAART


SINTERKLAAS-KWARKTAART

ingredienten:

200 gram zeeuwse speculaas, 50 gram boter of margarine, bak franse kwark 500 gram van ah,1 pak dr.oetker kwarktaart naturel, 200 ml speculaaslikeur van de slijter, doosje/zakje speculaaskruiden, ¼ slagroom , suiker , klopfix voor de stevigheid voor de toefjes, ¼ slagroom voor de toefjes op de taart, wat kruidnotenmix, met chocolade jasjes bij ah te koop voor de decoratie,
een doosje zwarte pieten bonbons, ik kocht de mijne bij de bakker, misschien kun je chocolade flikjes met pieten en of sinterklaas hoofden krijgen, kijk eens rond en gebruik je fantasie, een springvorm van 24 cm doorsnede, bakspray.

 

 

 

  

smelt de boter in een pannetje, niet te heet laten worden, doe de speculaas met een lepeltje speculaaskruiden in een keukenmachine en maak ze fijn, als je gewone speculaas gebruikt dan hoeft er geen extra kruiden bij.

vermeng de fijngemaakte speculaas met de gesmolten boter, leg het velletje bakpapier wat bij het pak dr.oetker is bij geleverd in je springvorm, spuit de randen even in met bakspray, doe het mengsel in de bakvorm en maak er met de bolle kant van een lepel een mooie gladde bodem van, goed aandrukken, en zet het ongeveer 10 minuten in de koelkast.

neem de taartmix uit het pak en doe die in een flinke beslagkom met de 200 ml speculaaslikeur en 200 ml water en klop dit met een handmixer met de gardes op de laagste stand 1 minuut tot het een gladde massa is.

voeg er dan de kwark, de¼ slagroom en 2 flinke theelepels speculaaskruiden bij en mix het 2 minuten op de hoogste stand.

haal de bodem uit de koelkast en stort alles op de bodem, even voorzichtig schudden zodat het mengsel mooi glad is.

nu minimaal 3 uur op laten stijven in de koelkast, ik deed het 's avonds maken en de hele nacht in de koelkast, wel even afdekken zodat er geen koelkast luchtjes aan komen.

de rand van de springvorm verwijderen, doe dit heel voorzichtig, wil het niet zo makkelijk dan even een warme doek om de rand houden, niet te lang, de rand zal dan makkelijker loslaten zonder de taart te beschadigen.

een uurtje of 2 voor het gebruik kun je de taart gaan decoreren, mix de slagroom met de suiker en de klopfix tot de dikte goed is om toefjes te spuiten.

doe de slagroom in een spuitzak en maak de toefjes zoals u boven op de foto kunt zien

decoreer daarna de taart zoals boven of zoals u zelf wilt, maak er iets gezelligs van.

de taart gewoon met scherp glad mes snijden.

eet smakelijk, mijn familie was er erg enthousiast over, ik hoop de uwe ook.  

 

 

Omhoog