Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.330 bezoekers 182 leden Log in

GARNALENKROKETJES UIT ANTWERPEN


 

Antwerpse garnalenkroketten

(± 16 kroketten)

3 1/2 dl garnalenbouillon

zie het recept hiervoor op het menu aan de rechterkant

50 gram boter
125 gr bloem
2 blaadjes witte gelatine
1 eidooier
1/2 dl crème fraîche
300 gr Hollandse garnalen
citroensap
nootmuskaat, zout, peper
3 eiwitten
1 eetlepel olie
paneermeel
frituurvet of -olie

Smelt de boter en roer er 70 gr bloem door.
Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten
garnalenbouillon door

Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes
koken.
Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine
uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel
door de massa en zeef het.
Roer er de garnalen, het citroensap, nootmuskaat, zout en peper door.
Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie
af.
Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
Rol steeds een kroket van 1 eetlepel garnalenmassa en wentel ze
achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de Kroketten in ± 5
minuten goudbruin.

Omhoog