Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.311 bezoekers 182 leden Log in

RATATOUILLE


RATATOUILLE

 

ingredienten:

1 aubergine

1 venkelknol

150 gr. sjalotjes

1 courgette

4 eetlepels chili-knoflookolie

1 jamlepel vegeta of peper en zout

1 of een halve spaanse peper, naar smaak

½ bol verse knoflook, natte look

1 blik tomatenblokjes met basilicum, polpabella van grand italia

wat verse kruiden; rozemarijn, thijm en basilicum.

1 rode paprika en 1 gele paprika

 

alle groenten goed wassen en drogen en daarna in hapklare brokken snijden, niet al te klein.

bij de aubergine en courgette laat je de schil gewoon zitten, dat is lekkerder

de sjalotjes pellen en in de lengte snijden tot repen, de knoflook ontdoen van de buitenste laag

en daarna in snippers snijden.

de buitenste laag van de venkel verwijderen en in stukken snijden

in de wok de olie verwarmen en de sjalotjes en knoflook laten smoren, vervolgens alle andere groenten

erbij voegen en lekker langzaam laten garen

de groenten in beweging houden en niet laten aanbakken, na een 20 minuten doe je er de tomatenblokjes bij

de vegeta of peper en zout, en de fijngesneden kruiden, ik doe dit met het wiegemes, maar met een scherp mes

fijnhakken kan natuurlijk ook.

laat nog een minuut of 20 sudderen, af en toe omroeren met een houten of kunststof spatel.

dan het vuur uit en met een deksel erop laten staan, het gaart dan nog wat door.

goed proeven of de smaak naar je zin is, de groente mag een tikje beetgaar zijn, niet te veel

het mag best een beetje smeuïg zijn.

kan koud of warm worden gegeten, heel erg gezond en lekker, een vitaminebommetje.

heel lekker bij voorbeeld bij een barbecue, met stokbrood

Omhoog