Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.845 bezoekers 182 leden Log in

MOSTERDSOEP MET SPEKJES


MOSTERDSOEP MET SPEKJES

 

ingredienten:

300 gr. soepvlees, 250 gr. gerookte ontbijtspek, aan 1 stuk, 7 volle eetlepels bloem, 3 volle eetlepels grove zaanse mosterd, 3/8 room, 3 blaadjes laurier, 7 jamlepels vegeta, 1½ grote ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 100 gr. margarine, 4 liter water

 

snijd het soepvlees heel klein en neem een grote soeppan en doe daar ongeveer 2 eetlepels olijfolie en een klein klontje croma in, bak daar het vlees bruin in en ondertussen snijd je de ui heel fijn en hak je de knoflook als het vlees bruin is doe je er de ui en de knoflook bij en blijf even met een houten lepel roeren tot deze gaar is, vervolgens de chilivlokken, de laurierblaadjes  en de vegeta erbij doen, nog even doorroeren en dan kan het water erbij.

tot aan het kookpunt brengen en op een zacht vuurtje een uurtje of 3 laten trekken.

ondertussen de magere ontbijtspek, die u natuurlijk aan één stuk heeft gekocht in kleine blokjes snijden en tot lichtbruin uitbakken, en op wat keukenpapier laten uitlekken

dan een roux maken, je smelt de margarine in een pan en doe er de gezeefde bloem bij, dan van het vuur af er steeds een soeplepel bouillon bij gieten en gladroeren, eerst zorgen dat het helemaal glad is voor je de volgende lepel bouillon erbij giet, zo ga je net zolang door tot het mengsel goed vloeibaar is, als een dikke soep en giet het dan bij de rest van de bouillon.

tot bijna aan de kook laten komen en blijven roeren met een houten lepel, zodat de bloem kan garen, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, zorg dat ht niet aan de bodem aankoekt.

doe de mosterd in een kom met de room en roer het goed door, zet het dan even in de magnetron en verwarm het, niet laten koken.

giet het dan bij de soep en roer het nog even goed door, desnoods met een garde zodat de mosterd zich goed met de soep vermengt.

proef even of de soep voor u op smaak is en doe er anders nog wat peper, zout of mosterd toe, naar uw smaak.

doe er de spekjes bij en serveer de soep, eet smakelijk.

 

Omhoog