Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.545 bezoekers 182 leden Log in

GARNALENBOUILLON


GARNALENBOUILLON

b.v.voor vis/kreeftensoep of als basis voor een lekkere saus, en wat dacht je van garnalenkroketjes, om te smullen.  .

 

ingredienten:

1 kg. garnalenkoppen en schalen, koop je ingevroren per kg, vraag even aan je visboer, misschien moet je het bestellen, ik kocht het bij de sligro winkel nr.3, het kost maar 2,50 euro.

 ½ pakjes selderie, 15 cm winterpeen, 15 cm prei, 3 grote sjalotten, of meerdere kleintjes, ½ liter droge witte wijn, een glas cognac , 6 visbouillon tabletten, 3 liter water, 140 gr tomaten puree, 3 volle eetlepels milde olijfolie, een klein handje peperkorrels, ik neem ze uit de pot met alle kleuren, 1 teen knoflook en een halve spaanse peper zonder de zaadjes en zaadlijsten, 

snijd de groenten fijn, ook de spaanse peper en knoflook, doe de olijfolie in de grote soeppan en verwarm die, doe de groenten er in en bak deze aan, dan de ontdooide garnalenkoppen en schalen erbij, je zult er versteld van staan hoeveel goede garnalen er nog bij zitten, bak dit ook goed aan, roer met een houten lepel, flambeer het geheel met de cognac, gewoon  de iets verwarmde cognac er over schenken en gelijk aansteken, even laten branden en dan doorroeren, en de tomatenpuree erbij doen en de peperkorrels

dan gaat de wijn er bij en het water, als dit warm is de visbouillontabletten, en nu een uur laten  trekken, dus net tegen de kook aan houden.

iets laten afkoelen en dan zeven, heel goed doordrukken, heel stevig, want anders blijven de lekkerste sappen achter, haal er alles uit wat er in zit.

de bouillon zal al gelijk een sterke geur en smaak afgeven, ze is heerlijk zo snel mogelijk afkoelen, ik doe dit door de pan in  een bak ijswater te zetten en af en toe door te roeren.

dan gaat het in bakjes, ik verdeel het over 4 bakjes en vries het in tot ik het nodig heb.

heb er van de week heerlijk gamba soep van gemaakt en ook de kreeftensoep voor de kerst maak ik hiermee, die staat ook al in de vriezer.

eet smakelijk dit is een heerlijke bouillon zo krijg je ze niet in een restaurant, alleen in jouw eigen restaurant thuis.

 

Omhoog