Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

HUTSPOT MET WORST


HUTSPOT MET WORST

INGREDIENTEN:

2 KG. KRUIMIGE AARDAPPELEN, IN DE BLAUWE ZAKKEN ZIJN KRUIMIG DE GROENE ZAKKEN ZIJN VASTKOKEND, 2 ROOKWORSTEN, IK NEEM DIE VAN DE HEMA, ZIJN HEERLIJK, 500 GR GEROOKT ONTBIJTSPEK, IN BLOKKEN NEEM DE LEKKER MAGERE, 2 BLOKKEN ZIJN ONGEVEER DIT GEWICHT, WAT JUS UIT EIGEN VRIEZER, IK VRIES DE JUS VAN DRAADJESVLEES ALTIJD IN VOOR DEZE GELEGENHEDEN, EEN SCHEUTJE AZIJN, FLINK PEPER, IK NEEM DE ZWARTE MAAR DIT GAAT NAAR EIGEN SMAAK, ZOUT, 1 KG WINTERPEEN, SCHOON EN GESNEDEN, 1 KG. UIEN, SCHOON EN GESNEDEN, OF 2 KG KANT EN KLAAR GESNEDEN PEEN EN UIEN, WEL EEN BEETJE GESCHEIDEN VAN ELKAAR.

 

SCHIL DE AARDAPPELEN EN ZET ZE NET ONDER WATER MET ZOUT, DAAR OP DE UIEN EN DAAR WEER BOVENOP DE WINTERPEEN, EN ZET DIT OP HET VUUR.

ONDERTUSSEN SNIJD JE DE SPEK IN BLOKJES, NIET TE KLEIN WANT HET SLINKT NOG, EN BAK ZE IN EEN KLEIN SCHEUTJE OLIJFOLIE, TOT ZE MOOI GOUDBRUIN ZIJN.

HAAL ZE DAN UIT DE PAN EN DOE ZE EVEN IN EEN SCHAALTJE, ZET ZE UIT HET ZICHT, WANT IEDEREEN DIE LANGS KOMT WIL EEN SPEKKIE PIKKEN, EN DAN IS ER WEINIG OVER ALS JE GAAT ETEN.

DOE DE WORSTEN IN WATER WAT BIJNA TEGEN DE KOOK AAN IS EN WEL ZE, NIET KOKEN DAN SCHEUREN ZE, 20 MINUTEN, ZIE JE NU DAT HET IETS TE HARD GAAT, DOE JE EEN KLEIN SCHEUTJE KOUD WATER ERBIJ.

ALS DE AARDAPPELEN/PEEN EN UIEN KOKEN ZACHT ZETTEN EN WACHTEN TOT DE AARDAPPELEN GAAR ZIJN.

AFGIETEN, IK LAAT DE PAN RUSTEN OP DE RAND VAN DE GOOTSTEEN EN GIET ZE ZO AF, HET IS BEST ZWAAR ANDERS.

LAAT HET OP EEN KLEIN VUUR NOG EVEN DROOGSTOMEN ZONDER DEKSEL EN GIET ER DAN HET SPEKVET BIJ, DE AZIJN, DE PEPER, EN EVENTUEEL NOG EEN SCHEUTJE ROOM ALS HET NOG IETS TE DROOG IS.

GOED STAMPEN MET DE STAMPER EN GOED VERMENGEN.

OP EEN GROTE SCHAAL DOEN, VOOR VERWARMD, EN GARNEREN MET DE SPEKJES EN DE ROOKWORST, ZIE DE FOTO.

DIT IS EEN RECEPT VOOR 4 a 5 PERSONEN, LIGT ERAAN HOEVEEL ZE ETEN, OF ZO ALS WIJ HET DOEN, VOOR 2 PERSONEN VOOR 2 DAGEN, DE VOLGENDE DAG BAK IK HET LEKKER OP EN DAN WORDT ER HIER WEER VAN GESMULD.

EET SMAKELIJK VAN DIT WINTERSE GERECHT. 

Omhoog